Mediul rural din Caraș-Severin, în atenția Parlamentului Landului Baden-Württemberg

Depopularea satelor bănățene, mobilitatea tinerilor sau felul în care populația, germană sau română, resimte efectele schimbărilor climaterice au fost doar câteva dintre subiectele pe care conducerea județului Caraș-Severin le-a dezbătut cu membrii delegației Parlamentului Landului Baden-Württemberg.

Oaspeții județului Caraș-Severin fac parte din „Comisia pentru mediul rural și protecția consumatorului”. Domeniile de interes propuse discuției au fost cel agricol, viticol, creșterea animalelor, în special sectorul ovinelor și rezervațiile naturale, motiv pentru care, la întâlnirea de la sediul Palatului Administrativ, au participat și reprezentanții mai multor instituții deconcentrate din județ. Întâlnirea a reprezentat un prim contact, președintele Silviu Hurduzeu făcând o scurtă descriere a potențialului județului Caraș-Severin, iar despre landul Baden-Württemberg a vorbit Martin Hahn.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Cu această ocazie au fost prezentate informații privind problemele pe care cele două regiuni le întâmpină. Martin Hahn, șeful delegației germane, a afirmat, că în urma vizitei făcută în mediul rural din Caraș-Severn, a rămas impresionat de culturile ecologice de soia, de floarea soarelui, de culturile mari, ecologice, dar și de faptul că animalele sălbatice trăiesc încă în număr mare în mediul lor natural. Dacă în Germania primăverile devin din ce în ce mai „mute”, în România acest lucru nu se întâmplă, iar drept dovadă stă și numărul mare de stupi văzuți în Caraș-Severin.

banner 970 x 250