Medicul Nicolae Rambu, cetățean de onoare al orașului Anina

În 2021 orașul Anina devine mai bogat în privința oamenilor care, prin activitate și experiență, s-au remarcat în mod deosebit în favoarea comunității. Astfel, cu ocazia ședinței ordinare a Consiliului Local de la finele lunii ianuarie, aleșii locali au ajuns la un consens vizavi de acordarea titlului de cetățean de onoare medicului Nicolae Rambu, omul care a reușit să readucă, în decursul anilor, unitatea medicală din urbe la un standard decent pentru pacienții care i-au călcat pragul.

Proiectul de hotărâre privind conferirea titlului de cetățean de onoare al orașului Anina medicului Rambu Nicolae, inițiat de consilierul social-democrat, Dorinel Ungureanu, a primit undă verde din partea colegilor săi, totul în cadrul unui vot secret.

Despre Nicolae Rambu

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Originar din Ciuchici (Caraș-Severin), Nicolae Rambu urmează cursurile ciclului liceal la Lugoj, după care devine student al Facultății de Medicină din Timișoara până în 1981. Ieșit de pe băncile facultății, acesta își desfășoară activitatea, ca stagiar, prin toate secțiile Spitalului Județean Reșița, dar și în dispensarele din: Lupac, Clocotici, Rafnic, Vodnic, Goruia, Luncavița, Verendin, Ezeriș, Soceni etc. În perioada 1992-2011, specializat pe segmentul Obstetrică-Ginecologie, Nicolae Rambu a condus Spitalul Orășenesc din Anina, printre realizările importante aici putând fi amintite: repararea spitalului prin zugrăvire exterioară și interioară, reabilitarea acoperișului, a instalației de apă rece și caldă, precum și reabilitarea în totalitate a sistemului de încălzire a unității medicale și achiziționarea unei centrale noi. În cadrul Policlinicii, managerul Rambu se implică în echiparea cabinetului de radiologie cu infrastructură și aparatură de ultimă generație. Totodată, reînființează farmacia spitalului și laboratorul de analize. Datorită colaborării cu specialiști pe domeniul medical din străinătate (Germania), medicul care a asistat numeroase mame la naștere obține donații importante pentru spitalul din Anina (două autosanitare, aparatură medicală, medicamente, pături, saltele, lenjerie, grupuri sanitare, toalete și cabine de duș), fapt care a contribuit la economisirea unor sume importante din bugetul local al urbei.

Propus pentru acordarea unei distincții similare în cadrul ședinței ordinare de la sfârșitul lunii ianuarie a fost și inginerul Alexandru Nicola, fost consilier local în cadrul UAT-ului condus actualmente de Gheorghe Românu, însă acesta nu a primit votul tuturor aleșilor locali pe motiv că nu se încadrează în prevederile de acordare ale unui astfel de titlu, prevederi stipulate în cadrul unui proiect de hotărâre aprobat cu ocazia ultimei ședințe a Consiliului Local din 2020.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/