Fritz prezintă planul pentru restartarea TM2023 săptămâna viitoare. Propunerea va fi pusă în dezbatere

„Vă asigur că lucrăm aproape zi și noapte la tema asta”, a răspuns primarul Dominic Fritz la întrebarea care viza modul în care administrația pe care o conduce va gestiona proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Edilul local spune că săptămâna viitoare va face public programul de restartare a TM2023, urmând ca documentul să fie pus în dezbatere. 

„Vă asigur că lucrăm aproape zi și noapte la tema asta. Nimeni nu e mai nerăbdător ca mine în privința asta și sper să putem face o întâlnire săptămâna viitoare să prezint tot planul. (…) Știm că există anumite sensibilități despre cine are acces și acum intenția mea este să ies cu o propunere și să culeg reacții. O să fie doar o propunere cu care intrăm într-un proces de consultare în care toată lumea are acces în egală măsură, ca să nu trezim gelozii.”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul spune că are în lucru și un mecanism prin care să facă mai transparent procesul de finanțare nerambursabilă pentru actorii culturali din Timișoara.

leader board 728 x 90 px

„O să prezentăm și un regulament pentru finanțări nerambursabile pe care îl supunem consultării publice. În următoarele zile o să trimitem o invitație publică pe Zoom în care vom discuta această strategie, acest pachet de restart Timișoara 2023. Pentru partea culturală vom pune la dispoziție niște spații care nu au fost folosite până acum actorilor din cultură și vom urgenta acest proces de a valorifica patrimoniul să ne asigurăm că până în 2023 și după nu lăsăm spații bune și interesante nefolosite.”, a explicat Fritz.

În prezent, funcționalitatea Asociației TM2023 este blocată din cauza faptului că boardul de conducere este incomplet. Recent, Fritz a anunțat că va propune un subsecretar de stat la Ministerul Culturii care va gestiona proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

CITEȘTE ȘI: Timișoara dă un subsecretar de stat la Cultură care să se ocupe de proiectul TM2023