Cristian Gâfu: „Dacă în Caraș-Severin s-au vaccinat persoane din Timiș, Hunedoara, Iași, eu zic că acest lucru arată că suntem mai bine organizați decât alții”

Sincopele în ceea ce privește acțiunea de imunizare anti-COVID apărute la nivel central, sincope cauzate în special de întârzierea dozelor de vaccin, nu s-au răsfrânt în mod drastic asupra acțiunii de imunizare de pe raza județului Caraș-Severin, după cum a dat de înțeles prefectul Cristian Gâfu, ținând cont de numărul mare al persoanelor din alte părți ale țării venite aici pentru a se vaccina.

Despre cum vede campania de imunizare, despre numărul dozelor ajunse în Caraș-Severin, precum și despre numărul de persoane care s-au vaccinat până în prezent ne-a vorbit reprezentantul guvernului în teritoriu:

„În Caraș-Severin, acțiunea de vaccinare se desfășoară bine având în vedere că UAT-urile au organizat centrele de vaccinare. Până în acest moment, în județ au ajuns 9.376 de doze de vaccin, în timp ce numărul persoanelor imunizate, atât în prima fază, cât și în faza a doua, este de 8.729. Consider că aceste cifre sunt bune pentru prima lună, cifre care arată dorința populației de a se vaccina. Bineînțeles că au fost și sincope care ne arată ce este de îndreptat pe viitor, ce trebuie să facem atunci când de la nivel național ne vin vaccinurile. Vor fi deschise și celelalte centre pentru că, după cum știți, în Caraș-Severin funcționăm cu centrul de vaccinare din Reșița pentru angajații spitalului, la fel și la Oțelu Roșu (vaccinarea cadrelor medicale), în timp la Moldova Nouă, Oravița și Caransebeș au fost imunizate atât cadrele medicale, dar se imunizează și persoanele care corespund fazei a doua de vaccinare. În plus, mai avem centrul de vaccinare din cadrul sălii de sport a Liceului de Arte «Sabin Păuța» Reșița. Din cauza faptului că platforma nu a funcționat, persoanele care s-au arătat pro imunizare, au reușit să se programeze telefonic și prin intermediul medicilor”.

leader board 728 x 90 px

Deși pe raza județului nu sunt funcționale încă toate cele 16 centre desemnate luptei împotriva COVID-19, Cristian Gâfu este de părere că acestea vor fi operaționale în scurt timp, existând o altitudine optimistă în ceea ce privește asigurarea imunizării populației din Caraș-Severin:

„Așteptăm de la nivel național să se reia distribuirea de vaccinuri în modul anunțat și atunci, spun eu, lucrurile se vor desfășura bine. Nu am funcționat pentru că nu am avut vaccinuri. Dar, având în vedere faptul că în Caraș-Severin s-au vaccinat persoane din Hunedoara, Arad, Timiș, Iași, eu zic că acest lucru arată că suntem mai bine organizați decât alții”.