Primăria Băile Herculane implică cetățenii în elaborarea Planului de Mobilitate Urbană

Primăria Băile Herculane se pregătește de planul de mobilitate, fără de care nu ar fi posibilă accesarea de fonduri pentru lucrări de investiții.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru orașul Herculane este un document strategic, conceput pentru a satisface nevoia de mobilitate a oamenilor și a companiilor în oraș și în afara lui, pentru a avea un nivel de viață ridicat.

Printr-o planificare participativă, cu implicarea tuturor celor interesați, se ajunge la un consens privind viitorul orașelor. În fiecare oraș este nevoie de o dezvoltare echilibrată și integrată a tuturor mijloacelor de transport. Un oraș trebuie să ofere aceeași libertate de mișcare tuturor, totodată este important să încurajeze trecerea la utilizarea unor moduri de transport durabile. Pentru ca acest plan să vină în întâmpinarea nevoilor și a dorințelor tuturor cetățenilor, este esențială implicarea. Astfel pot fi identificate problemele la nivel local, aspectele negative, dar și cele pozitive ale mobilității în stațiunea Băile Herculane.

leader board 728 x 90 px

În acest sens, administrația publică locală pune la dispoziția doritorilor, pe platforma Primăriei, un chestionar ce poate fi completat online, care se adresează locuitorilor, celor care fac parte din viața cotidiană a orașului, în scopul identificării preferințelor de deplasare și ale aspectelor negative/pozitive în modul în care funcționează transportul în orașul de pe Cerna.

În urma analizării răspunsurilor, reprezentanții firmei care va efectua planul de mobilitate urbană vor avea informații cu privire la preferințele locuitorilor, ce vor fi folosite în scop statistic de către elaboratorii studiului, pentru a propune soluții care să conducă la o mai bună mobilitate urbană la Băile Herculane.