Medicul Gheorghe Borcean a pierdut șefia Colegiului Medicilor din România

În urma alegerilor, Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România și-a ales noua conducere. Astfel  medicul caransebeșean Gheorghe Borcean a pierdut funcția de președinte în fața medicului Daniel Coriu.

Prof. dr. Daniel Coriu a fost ales preşedinte al CMR cu 31 de voturi, potrivit unor surse, în timp ce preşedintele în exercițiu, dr. Gheorghe Borcean a obţinut 18 voturi.

Prof. dr. Daniel Coriu este directorul Centrului de Hematologie şi Transplant Medular de la Institutul Clinic Fundeni şi şeful Disciplinei Hematologie Fundeni, Departament 8, Facultatea de Medicină Generală de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

leader board 728 x 90 px

Medicul caransebeșean, care ocupa această funcție din 2015 a fost ales vicepreședinte pe probleme de jurisdicție în cadrul Biroului Executiv al CMR. Cărășeanului i se alătură dr. Valeria Herdea (vicepreşedinte social), dr. Călin Bumbuluţ (vicepreşedinte ştiinţific) şi dr. Gindrovel Dumitra (secretar).

Medicul caransebeșean Ghoerghe Borcean este vicepreședinte și în structura Biroului Executiv a Consiliului Colegiului Medicilor Caras-Severin pentru legislatura 2020 – 2024 și delegat titular în Adunarea Generala Naționala a Colegiului Medicilor din România, alături de dr. Daniel Ion Popovici și dr. Loredana Gabriela Schmelas.