Mii de locuitori din zona Bozovici au rămas fără asistență medicală, după ce fosta guvernare le-a desființat oamenilor spitalul. Soluția de compromis, centrele de permanență, funcționează și nu prea. Asta, în contextul în care medicii nu își primesc salariile.
Managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița, Dumitru Secășan, explică faptul că minusul generat de vechiul Guvern, ar putea fi acoperit la nivel local. Acesta le sugerează autorităților că se poate încerca dechiderea, la Bozovici, a unei secții a Spitalului din Reșița. „Facem o secție exterioară la Bozovici, dar fără medici aceasta nu poate funcționa. Oricum, în cazul în care vom primi aviz o vom deschide, astfel încât să rezolvăm problema oamenilor din zonă, care au rămas fără asistență medicală”, a spus Dumitru Secășan, managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița.
Marea problemă a sistemului sanitar din județ rămân, totuși, cadrele medicale. Aceasta este o problemă și în ceea ce privește acoperirea secției de la Bozovici. Fie că vorbim despre asistenți, fie că discutăm despre medici, deficitul este mare. Despre acesta vorbesc și sindicatele din sănătate. „Spitalele se confruntă cu o lipsă acută de personal. S-au făcut promisiuni că se deblochează posturi, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Trebuie luate măsuri în acest sens”, a spus Gheorghe Crăciun, liderul Sindicatului Sanitas Caraș-Severin. Numai la spitalul din Reșița deficitul de personal se ridică la 300 de persoane. Medicii și sindicaliștii au făcut apel la reprezentanții Instituției Prefectului să solicite sprijinul autorităților centrale.