FOTO: Copaci tăiați pentru carosabil

Copacii de pe bulevard îngreunează lucrările de asfaltare care au loc în Reșița. În urma întâlnirii cu reprezentanții asociațiilor de locatari din zonă, autoritățile au hotărât să taie acești arbori și să îi înlocuiască cu alții tineri.

Firma care realizează lucrările de asfaltare din oraș a refuzat să acorde o garanție pentru tronsonul de pe B-dul Republicii, zona dintre Victoria și Renk. Asta din cauza faptului că rădăcinile arborilor de pe marginea drumului au crescut foarte mult și deformează asfaltul. Pentru a rezolva această problemă, în locul copacilor din zonă vor fi plantați alții tineri.

În data de 25 iulie, o delegație condusă de domnul primar Mihai Stepanescu, formată din reprezentanți ai primăriei, s-a deplasat la fața locului, pe B-dul Republicii pentru a face cunoscut principalelor asociații de locatari modul de implementare a proiectului de reabilitare pe acest tronson de drum. S-a obținut acceptul a optsprezece asociații de proprietari privind înlocuirea plantației puternic dezvoltate care afecta lucrările de reabilitare, mai ales a părții pietonale”, declară Titiana Cătană , șef Serviciul Investiții

leader board 728 x 90 px

Abrorii care vor fi plantați sunt dintr-o specie recomandată de peisagiști și sunt la fel ca aceia de pe B-dul Alexandru Ioan Cuza. Pe lângă reabilitarea părții carosabile, în acea zonă se are în vedere crearea a 220 de locuri de parcare, precum și a unor piste de biciclete și extinderea trotuarului.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157630879700470″]

Comments

  1. Sparrow says:

    In cat timp cresc acesti arbori? Niste zeci de ani. Ce inseamna principalele Asociatii de locatari ? Multi nici n-au semnat la o intalnire care a avut loc in statia de autobuz cu primarul. Poftim respect! In locul prostilor nici nu veneam. Trebuia sa intrebati toti resitenii care locuiesc in Govandari, si nu cu facaturi de chestionare pe on-line-ul primariei, cu rezultate fabricate dupa bunul vostru plac (ca si la desfiintarea tramvaiului). Ne luati de prosti. Ati aruncat praf in ochii nostri cu aceasta intalnire de taina cu cetatenii, practic ati trecut peste resiteni fara pic de respect. Pe vremuri spuneam la asta fapte realizate „pe sub mana“. Asta ati facut cu acesti copaci pentru a achizitiona mai apoi arbori la preturi de baobab de la firme „recomandate“ de stapanul Stepanescu. Cunoastem mersul. Nu cumva la fel s-a procedat si cu tramvaiul resitean? Bagat cu de-a sila in depou ca nu ii mai placea „tovarasului“ ca mai apoi sa soseasca tam-nesam Ro-A-Tir. Vorbim putin si de Brantner? La Primaria Resita nu trebuie sa gandesti, ci doar sa executi, altfel esti executat.