Medalii pentru sportivii din Timiș la Campionatul Național de Canotaj de Fond. Pîrghie și Enache, pe prima treaptă a podiumului

La fel ca în anii trecuți, sezonul de apă din calendarul intern al competițiilor de canotaj este deschis de Campionatul Național de Canotaj de Fond desfășurat la Timișoara, cu probe pe distanța de 6.000 de metri. Pe Bega au câștigat medalii și cluburile timișorene CSM și CSU Poli, iar canotorii Pîrghie și Enache au fost cei mai buni în probele în care au concurat.

Prezent la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, timișeanul Cristian Pîrghie a luat aurul în proba de dublu rame, alături de colegul Andrei Cornea, de la CSA Steaua. Și Marian Enache a triumfat, de data aceasta în proba de simplu vâsle. Timișoreanul este legitimat în prezent la Dinamo. Pentru cluburile din orașul de pe Bega, o medalie de argint a venit în proba feminină de dublu vâsle, grație sportivelor de la CSM Timișoara, Larisa Petroman și Andreea Lera. Cele două cluburi de seniori din oraș au câștigat și medalii de bronz.

Cei de la Poli au fost de două ori pe locul 3. Un bronz a venit la dublu rame categorie ușoară, unde au concurat Casian Pența și Ferencz Kovacs. Aceeași medalie a venit la dublu rame plus cârmaci, prin Alexandru Crașovan, Bogdan Tutuian și Denis Andreici. CSM Timișoara a luat locul 3 în proba de dublu vâsle, prin Denis Halmagian și Laurențiu Danciu. CSU Poli a fost pe locul 4 la dublu vâsle categoria ușoară. CSM Timișoara a fost pe 4 la patru vâsle masculin și pe 6 la patru vâsle feminin.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Întrecerile seniorilor au avut loc miercuri și joi. Vineri și sâmbătă urmează probele juniorilor.

Sursa foto: facebook.com/Federatia-Romana-De-Canotaj

banner 970 x 250