City-manageri de pe patru continente și-au dat întâlnire la Primăria Timișoara. A fost prezent și city-managerul din San Francisco

Timișoara găzduiește zilele acestea un eveniment de anvergură mondială, Comitetul Internațional al City Managerilor (ICMA), cu participarea specialiștilor în administrație publică din 15 țări, de pe patru continente. Vineri, city-managerii au făcut schimb de idei chiar la Primăria Timișoara, alături de edilul Nicolae Robu, dar și de omologul lor timișorean, Robert Kristof.

Asociația mondială a city-managerilor, din care face parte și Timișoara, are 12.000 de afilieri, din 33 de țări. La evenimentul de la Timișoara, organizat în perioada 18-22 aprilie, au venit reprezentanți din Europa, America de Nord, Asia și Africa. Printre cei prezenți a fost și președintele ICMA, Karen Pinkos, city-managerul din San Francisco. „Suntem încântați să fim aici. Ne bucurăm să putem face schimburi de idei, pentru că poziția de city-manager este foarte importantă în toată lumea. Ne dorim să îmbunătățim parteneriatele la nivelul administrațiilor locale și guvernamentale”, a precizat Karen Pinkos. La întâlnire a participat și Marc Ott, directorul executiv al ICMA. „Sunt în această poziție de doi ani și în acest timp am observat că la nivel mondial cei din administrație, fie că au fost votați sau numiți, sunt foarte responsabili și dedicați”, a precizat Ott.


tm4ua media express de banat (100x1000px)

În România mai e nevoie de 500 de city-manageri

Președintele Asociației Administratorilor Publici din România (AAPR), Marian Florea, a spus că în România mai e nevoie de 500 de city-manageri. „Suntem cea mai tânără organizație la nivel internațional, am luat ființă în 2011. Am plecat cu 25 de membri. În România există 600 de city-manageri la nivel național. Această asociație are rolul de a forma city-manageri să devină tot mai buni în ceea ce fac”, a declarat Marian Florea.

Peter Agh, reprezentantul ICMA Europe, a punctat că inițiativa evenimentului s-a născut chiar la Timișoara. „Exact aici, în Timișoara, acum șase ani inițiam discuțiile pentru acest proiect. Am promis atunci că voi ajuta organizația din Timișoara să se ridice la nivel european”, a precizat Agh.

Organizația ICMA are o vechime de 105 de ani.

banner 970 x 250