Banner-ul „PSD te vrea sărac” creează agitație. Senatoul USR Fălcoi: „I-au amenințat pe locatari că vor avea de suferit!“

Senatorul USR Nicu Fălcoi susține că oamenii care locuiesc în blocul de pe Calea Bogdăneștilor din Timișoara, unde a fost montat banner-ul „PSD te vrea sărac”, sunt intimidați acum de instituții ale statului pentru că au fost de acord cu montarea lui acolo. Acesta a fost dat jos după avizul negativ dat de comisia de specialitate din cadrul Primăriei.

„I-au amenințat că vor avea de suferit!”, afirmă senatorul USR de Timiș, Nicu Fălcoi, când vorbește despre locuitorii din blocul pe care a fost montat banner-ul „PSD te vrea sărac”. Administratorul blocului ar fi fost somat de Poliția Locală din Timișoara să îl dea jos, iar un reprezentant al Inspectoratului de Stat în Construcții ar fi cerut documente pentru toate lucrările efectuate vreodată în acel bloc.

„Se fac presiuni asupra locatarilor din acel bloc, a venit un personaj și de la Inspectoratul de Stat în Construcții, să ducă la sediu toate actele pentru lucrările care s-au făcut în istoria acelui bloc. I-au amenințat că vor avea de suferit. În afară de asta, m-a sunat administratorul de la firma de publicitate cu care am făcut meșa, că a primit aviz negativ pentru acest meș de la comisia de la Primărie. Așa înțelege Primăria să-și facă treaba (…). Va da jos acest mesaj pentru că trebuie să respecte legea, noi am militat pentru respectarea legii. Eu am făcut contract de publicitate cu o firmă, mai departe nu știu. Nu e prima oară când lucrez cu agenția respectivă, nu am avut nicio problemă. Cei de la PSD au o mare problemă când sunt puși în fața adevărului. I-a deranjat foarte tare și încearcă să împiedice orice acțiune”, a declarat senatorul USR Nicu Fălcoi.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, în subordinea căruia se află și polițiștii comunitari, afirmă că insinuările făcute de senatorul USR sunt aberante. „Sunt basme promovate de cei care au pus banner-ul, că la basme sunt specialiști. Cum să spună o asemenea tâmpenie? Cineva care lansează astfel de lucruri trebuie să fie de o prostie crasă!”, a declarat primarul Nicolae Robu.

PSD Timiș a sesizat Instituția Prefectului Județului Timiș cu privire la faptul că materialul publicitar era ilegal și a solicitat demontarea lui.