Meciurile cu Timișoara trebuie câștigate! Obligatoriu!

HC Adrian Petrea întâlnește astăzi, într-un meci din etapa a XI-a a Ligii Naționale de handbal masculin, de la ora 17.15, în Sala Polivalentă din Reșița, rivala de pe Bega, Poli Timișoara.

Despre meciul de astăzi se tot dezbate de câteva zile dacă este sau nu un derby. Adi Petrea spune că nu vrea să privească această întâlnire ca pe una specială. Probabil, pentru că nu dorește să pună o presiune și mai mare pe umerii elevilor săi. E de înțeles. Liga Națională, ca tot sportul românesc de altfel, are însă nevoie de derby-uri. De cât mai multe! Fie ele și zonale sau locale. Un derby generează altă determinare în teren, alte ambiții și dă naștere rivalităților adevărate, care nu înseamnă neapărat un lucru rău. Ba dimpotrivă. Un derby umple săli și stadioane, dar atrage și mulți telespectatori în fața micilor ecrane. Un derby aduce bani, asigură o atmosferă aparte și creează emoții intense. Derby-ul este ceva ce, de exemplu, a cam dispărut din Liga I de fotbal, iar consecințele se văd: stadioane mai mult goale, telespectatori foarte puțini și interes extrem de scăzut din partea sponsorilor. Ca atare, e nevoie ca HC Adrian Petrea – Poli Timișoara să fie tratat ca un derby de toată lumea. Spectacolul ar fi asigurat.

„E un meci care are ani grei de presiune în spate, un derby al Banatului, cu ghilimele de rigoare. Din punctul meu de vedere, nu vreau să-l consider un derby, pentru că până la urmă suntem două echipe dintr-o regiune care trebuie să ne ajutăm, nu să ne urâm între noi. Dar, la Reșița, cel puțin de când am călcat eu prima oară aici, a fost această presiune din partea publicului, că meciurile cu Poli trebuie câștigate. Este o rivalitate de ani buni. Avem nevoie foarte mare de cele trei puncte pentru a rămâne aproape de plutonul fruntaș. Pentru aceasta, îmi doresc ca la ora meciului băieții să arate prospețime și să intre pe teren cu o determinare mult mai mare decât în meciurile precedente. Așteptăm publicul alături de noi, să ne susțină“, a declarat antrenorul Adrian Petrea pentru arenabanateana.ro.

De la roș-albi vor lipsi și astăzi Mișa Rohozneanu, accidentat, și Marius Bahan, suspendat.