Derby sau nu, Reșița e din nou deasupra Timișoarei! (FOTO)

HC Adrian Petrea a învins în această seară, cu scorul de 20-19 (10-9), Politehnica Timișoara, întrerupând seria de cinci victorii consecutive ale violeților obținute în Liga Națională.

Poli a venit la Reșița pentru confruntarea cu echipa lui Adi Petrea de pe locul trei, cea mai înaltă poziție pe care s-a găsit vreodată în ultimii ani, astfel că era poate mai îndreptățită ca oricând să țintească un rezultat pozitiv. Asta, în ciuda faptului că în istoria recentă a plecat mai tot timpul învinsă de pe Bârzava. HC Adrian Petrea nu i-a avut nici astăzi pe coordonatorul Rohozneanu și suspendatul Bahan, piese de bază ale echipei, însă echipa și publicul au tratat întâlnirea cu violeții ca pe un mare derby, în care alte lucruri contează mai mult decât absența unui jucător sau locul din clasament.

Adi Petrea declarase înaintea jocului că nu l-a pregătit ca pe un derby, ci ca pe un meci obișnuit de campionat. Chiar și așa, pe umerii băieților săi s-a văzut încă din debut că apasă o presiune mai mare decât de obicei. Dorința uriașă de victorie din tribună le-a fost transmisă roș-albilor încă de la încălzire, iar debutul întâlnirii nu le-a fost favorabil. HC Adrian Petrea a avut nevoie de șapte minute și de precizia lui Vaidasigan de la linia de șapte metri pentru a marca primul gol, în timp ce oaspeții o făcuseră deja de trei ori. Același inter stânga a egalat situația pe tabelă în minutul 21, tot după o aruncare de la șapte metri. Au urmat câteva zeci de secunde de-a dreptul nebune. Reșițenii au rămas în patru, numai că Shota Tevzadze a apărat magnific în fața lui Grigoraș și, imediat, Pîrîianu a scos un șapte metri, fructificat de Trifkovic. A fost momentul în care gazdele au preluat conducerea, 8-7, iar sala s-a ridicat în picioare. Diferența de un gol s-a menținut până la pauză.

La mijlocul părții secunde, timișorenii au reușit să restabilească ei de data aceasta egalitatea, iar echilibrul s-a menținut până în final. Cu ceva mai mult de un minut rămas de jucat și cu avantaj minim pentru reșițeni, Adi Petrea a mutat inspirat. L-a trimis în poartă pe Drăghici pentru o aruncare de la șapte metri și acesta a aruncat efectiv sala în aer. A apărat, la fel cum a făcut și la aruncarea imediat următoare. Reșițenii au mai marcat o dată și au încheiat socotelile, făcând inutilă ultima reușită a meciului, semnată de violeți în ultimele secunde.

„Adi face o muncă senzațională aici, având în vedere condițiile în care au început ei. Un rol important a avut și suportul spectatorilor. Noi am prins o zi mai puțin favorabilă, am făcut multe greșeli pe atac, individuale, care ne-au costat. Am avut un meci foarte încărcat cu Târgu Jiu, am avut un consum mai mare de energie și după cinci victorii nu am ajuns în formă maximă la acest meci”, a declarat antrenorul secund al Timișoarei, Ioan Horvath.

„Poli are jucători de caracter și de valoare, care nu au făcut pasul înapoi când s-au ivit anumite probleme. Ne așteptam la un meci foarte greu, aveam nevoie de punctele puse în joc. Timișoara a venit după cinci victorii, dintre care două la Vaslui și Călărași, unde le va fi greu tuturor echipelor să scoată puncte. Ei au învins acolo și sunt convins că au venit la Reșița să câștige. Eu am încercat pe cât posibil să elimin ideea de derby al Banatului, pentru că suntem două echipe din aceeași regiune și ar trebui să ne ajutăm reciproc. Nu ar trebui să intervină nici în rândul jucătorilor, nici în rândul spectatorilor ideea de derby al Banatului. Îmi felicit echipa. Greșelile lor din atac au fost provocate de apărarea noastră, deoarece am pregătit meciul pentru a nu le da posibilitatea jucătorilor de la nouă metri să arunce. Am demonstrat că la Reșița se câștigă greu. Publicul a fost minunat, îi mulțumim și îl așteptăm la toate meciurile noastre”, a declarat Adi Petrea.

HC Adrian Petrea: Tevzadze, Drăghici – Trifkovic 4, Vaidasigan 8, Dospinescu 3, Pîrîianu 1, Pârvan 1, Stan, Lela 1, Huta 1, Popovici 1, Rugaci, Starchenko.

Poli: Daskaloski, Vîlceanu – Lasica 5, Fenici 4, Timofte 4, Chikovani 4, Grigoraș 2, Halcă, Pesovic, Ștefan, Păiuș.

video: Marian Cărăvan