Mai toate orașele din Caraș-Severin au o problemă cu societatea de apă-canal, refuzând să accepte nereguli sau majorări de tarife, în numele locuitorilor. Asta, în paralel cu demersul ANAF, care vinde fără milă bunurile firmei.
Consilierii locali din Caransebeș sunt intransigenți când vine vorba de apărarea intereselor cetățenilor acestui oraș. În ședință extraordinară, aleșii au respins o solicitare a societății Aquacaraș privind revocarea unei Hotărâri a Consiliului luată în urmă cu o lună de zile împotriva furnizorului de apă. Atunci, municipalitatea a decis amendarea societății, întrucât mai multe zile la rând la robinetele consumatorilor a curs apă nepotabilă.
Hotărârea rămâne valabilă, Aquacaraș putând-o ataca în contencios administrativ, după cum spune primarul Marcel Vela. „Sunt convins că instanța va fi de partea noastră, a cetățenilor care doresc o apă de calitate furnizată de Aquacaraș, având în vedere că prețurile nu sunt mici și există toate premisele tehnologice pentru desfășurarea unei activități performante de către furnizorul de apă”, ne-a declarat edilul șef al urbei.
Tot în ședința de Consiliu Local, Aquacaraș a solicitat municipalității majorarea prețurilor la m.c de apă și canal cu 3 la sută, respectiv 30 la sută. Cererea furnizorului de apă potabilă a fost respinsă, pentru că și așa prețul este foarte mare (7,4 lei).
„Am înțeles că a trebuit să ne aliniem la un preț unic pe județ, deși la Caransebeș apa vine prin cădere de la munte. Dar o nouă majorare nu este acceptată. Conducerea societății a motivat mărirea tarifului prin cheltuieli suplimentare pentru punerea în funcțiune a noii stații de epurare din municipiu. Având în vedere că noua stație nu este funcțională, am propus Consiliului respingerea solicitării de majorare”, a menționat Marcel Vela.
Acesta a mai adăugat că cererea Aquacaraș va fi îndreptățită atunci când stația va putea efectua toate procedurile la parametrii stabiliți pentru a putea vedea întregul proces de epurare a apelor uzate.
Intrebare..fondurile europene, sunt NERAMBURSABILE, deci teoretic,practic,faptic AQUACARAS, nu da bani din buzunarul propriu pentru aceste investitii…unde Dumnezeu este logica sa maresti pretul la apa, cand tu nu nici macar nu i-ai imbunatatit calitatea? O fi ea potabila dar ma rog, sa fim realisti, cine bea apa de la robinet?
TOVARASII IN FRUNTE CU DIRECTORUL SEF , VOR SA PLATEASCA INCOMPETENTA CU BANII CETATENILOR, DUPA CE AU BAGAT FIRMA IN GROAPA, AU TUPEUL SI NESIMTIREA SA CEARA MARIREA TARIFULUI, DACA CONSILIUL JUDETEAN A GIRAT IN CONTINUARE INCOMPETENTA MANAGERIALA A LUI LIBER SI GASCA LUI, MA BUCUR CA CEI DE LA CARANSEBES AU GANDIT PENTRU CETATENI SI AU SPUS NU!! SUNT CONVINS CA LA PRETUL ACTUAL CARANSEBESUL ADUCE PROFIT SOCIETATII!! PENTRU SISTEMUL DE ALIMENTARE CU APA AL CARANSEBESULUI, PRIN CADERE , PLATIM UN PRET DUBLU ACUM!! ASA CA FELICITARI!!
AGENTUL ECONOMIC CU CODUL UNIC DE IDENTIFICARE 24989997
Inapoi
Denumire platitor: ASOCIAŢIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ *ACVABANAT* – REŞIŢA
Adresa: 1 Decembrie 1918 7 Reşiţa
Judetul: CARAŞ-SEVERIN
Numar de inmatriculare la Registrul Comertului: – /- /-
Act autorizare: INCH. 4585/290/2008
Indicatori din CONTUL REZULTATULUI EXERCITIULUI lei
Venituri din activitatile fara scop patrimonial – prevederi anuale –
Venituri din activitatile fara scop patrimonial – la 31.12.2014 224450
Cheltuieli privind activitatile fara scop patrimonial – prevederi anuale –
Cheltuieli privind activitatile fara scop patrimonial – la 31.12.2014 146588
Excedent din activitatile fara scop patrimonial – prevederi anuale 0
Excedent din activitatile fara scop patrimonial – la 31.12.2014 77862
ALTE INFORMATII
CAEN privind activitatile fara scop patrimonial Activitati ale altor organizatii n.c.a.
Efectivul de personal privind activitatea fara scop patrimonial 3
CAEN privind activitatile economice sau financiare Fara activitate economica.