Meciul de după meci. Muncitorul, aproape de o mare surpriză

Liderul Ligii I de futsal a muncit mult pentru o victorie astăzi la Reșița. Autobergamo Deva s-a impus la limită, cu 4-3, în meciul cu Muncitorul Reșița, încheiat în tensiune maximă, cu ambele echipe cerând socoteală arbitrilor.

Echipa din Deva a venit la Reșița cu gândul de a-și reface moralul după rezultatele slabe din ultima perioadă. S-a lovit însă de o replică dârză a elevilor lui Ion Roman, care au deschis scorul încă din primul minut, prin Flavius Fedor, cu un șut pe jos la colțul scurt. Oaspeții au început să preseze tot mai mult, dar s-au lovit de forma excelentă a portarului Cristian Copocean, care a scos toate mingile trimise pe spațiul porții, cu reflexe dezarmante pentru deveni. Chiar și barele porții au ținut cu reșițenii. Totuși, Autobergamo a egalat în finalul primei reprize, din lovitură de pedeapsă, acordată fără ezitare de arbitri, după ce Marius Călin a comis henț în încercarea de a respinge balonul care îl depășise pe Copocean, fiind sancționat cu cartonaș roșu. A transformat Pânzaru și s-a intrat la vestiare cu scor egal, 1-1. În prima repriză, reșițenii l-au pierdut pe căpitanul Florin Bârcean, care a ieșit accidentat de pe teren.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157665986465011″]

La trei minute de la reluare, Deva preia conducerea prin golul aceluiași Pânzaru, însă Muncitorul revine și Casian Doană restabilește egalitatea în minutul 26. La jumătatea mitanului secund, oaspeții trec din nou în avantaj, cu golul lui Obadă, însă Iulian Mitru aduce din nou egalitatea pe tabelă, cu golul său din minutul 33, sărbătorit ad-hoc cu membrii galeriei. La acest scor, Deva a riscat totul, a scos portarul și a atacat cu un jucător suplimentar în câmp, presând tot mai mult poarta impecabilului Cristian Copocean, care și-a mărit numărul intervențiilor și în partea a doua a jocului. Devenii au avut și ratări incredibile. În cele din urmă, portarul Muncitorului a fost învins de Tacot, cu un șut pe jos, și reșițenii au alergat, cu ultimele resurse de energie, pentru egalare. Le mai rămăseseră doar 40 de secunde să încerce ceva. A venit rândul gazdelor să atace în cinci și chiar în ultima secundă Laurențiu Breșneni este oprit în suprafața de pedeapsă adversă. Cele 40 de minute regulamentare se scurseseră, au fost clipe confuze, reșițenii au solicitat lovitură de pedeapsă și în momentul în care aceasta a fost acordată, devenii s-au năpustit asupra arbitrilor să le ceară socoteală, considerând că este o decizie injustă, după ce ar fi auzit fluierul de final. Într-un moment de nervozitate, oaspeții s-au retras in corpore de pe teren, dar în cele din urmă lovitura a fost executată de Casian Doană. Din păcate, acesta a ratat și tânărul jucător reșițean a plecat la vestiar cu ochii în lacrimi. A fost însă încurajat atât de coechipieri, cât și de suporteri.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157666158579415″]

„În primul rând, vreau să felicit echipa oaspete pentru victoria obținută. Noi credem că ne-am ridicat la nivelul Ligii I de futsal. Felicit jucătorii pe această cale, le mulțumim suporterilor care au fost alături de noi și ne pare rău că n-am putut să scoatem cel puțin un egal cu liderul la zi al campionatului. Doresc în continuare succes echipei din Deva și le mulțumesc băieților pentru dovada de caracter și de seriozitate, în special celor mai în vârstă, care au jucat astăzi așa cum trebuie aproape tot meciul”, a declarat antrenorul echipei reșițene, Ion Roman.

Muncitorul Reșița: Cristian Copocean, Florin Bârcean, Laurențiu Breșneni, Casian Doană, Edgar Collar Alves, Alexandru Sturzu, Iulian Mitru, Adrian Neagu, Marius Călin, Flavius Fedor, Ovidiu Crina, Denis Mihuțescu, Lucian Stoica. Antrenori: Viorel Lolea și Ion Roman. Delegat: Antonie Burtea. Antrenor portari: Alin Găină. Medic: Ioan Șerbescu.
Au arbitrat Ovidiu Curta (Tg. Mureș) și Daniel Popescu (Țicleni). Rezervă: Romulus Pop (Tg. Mureș). Observator: Ion Săvulea (Tg. Jiu).