UPDATE. Meciul anulat de rugby, prilej de scandal la fotbal! Radu Birlică de la ACS Poli îi critică dur pe cei de la Consiliul Județean Timiș!

Sâmbătă nu s-a putut juca partida de rugby dintre Timișoara Saracens și Northampton Saints, din cauza ninsorilor puternice. Momentul reaprinde conflictul dintre administratorul special al ACS Poli, Radu Birlică, și cei care se ocupă de stadion: Marțian Doroș, de la Direcția Prestări Servicii din cadrul Consiliului Judeţean Timiş, dar și administratorul stadionului Romeo Malac, care e și președintele AJF Timiș. Motivul ar fi mobilierul clubului, rămas la vestiarele arenei alb-violete.

Birlică le reproșează celor ce se ocupă de stadion momentul în care Timișoara s-a făcut de râs în lumea rugbystică. Despre Romeo Malac, spune că se afla cu o zi înainte la cheful de final de an al AJF Timiș. „Malac face petreceri, nu are timp de stadion. De asta toate echipele se mută de pe Păltinișanu. Aseară, în loc să se ocupe de stadion, a făcut mare petrecere. De când a preluat AJF, propus de Poli, niciodată nu s-a interesat dacă poate să ne ajute cu ceva, dimpotrivă, a venit poate ca hoții și ne-a sechestrat mobilierul ilegal! Ne-am făcut de râs în lume din cauza incompetenţei lui Malac și Doroș plătiți din banii cetățenilor și cluburilor din oraş. Sunt o rușine a sportului timișorean!”, a ținut să declare Radu Birlică.

ACS Poli vrea mobilierul înapoi

Din vară, ACS Poli nu s-a mai putut antrena gratis la cel mai mare stadion din oraș, proprietate a CJT. Cei de la club au ales din toamnă să joace partidele oficiale pe arena Electrica. Antrenamentele se fac pe terenurile din spatele Stadionului „Dan Păltinișanu”, care sunt ale Primăriei, iar jucătorii se schimbă în vestiarele de tip container. Birlică spune însă că la stadion le-a rămas mobilierul. „Da, vrem să îl luăm după ce găsim soluția juridică legată de faptul că au perceput chirie la stadion pe mobilierul nostru în el. Și nu am primit nici un ban pentru asta. Eu consider că ilegal au închiriat stadionul cu mobilierul nostru în el, a spus Birlică.

Malac spune că ACS Poli nu își ridică mașina de spălat

Administratorul stadionului ne-a declarat că le-a atras și el atenția celor de la rugby asupra ninsorii. „Eu am fost vineri la stadion la antrenamentul căpitanului și le-am spus că va ninge. Dar ei au spus că cât de mult poate să ningă? Nici eu nu am crezut că va fi așa mare zăpada. Pe vremuri, acum zece ani, aveam la stadion o prelată de la Armată, dar nu era a noastră și a trebuit să o dăm înapoi”, spune Romeo Malac.

Administratorul spune că nu are documente pentru a elibera mobilierul, dar are pentru mașina de spălat și uscător, iar clubul nu le ridică. „Ei trebuie să facă o cerere scrisă la CJT și să vină cu documente că mobilierul este al lor. Cei de la consiliu trebuie să aprobe, nu pot eu. Am în schimb hârtie de la CJT de o lună că pot să îți ia mașina de spălat și uscătorul de rufe, dar nu au făcut-o. Probabil nu au unde să le ducă la Electrica. Mașina este foarte grea, este una industrială”, a mai spus Malac.

UPDATE, ora 20.10

Ca reacție la articol, administratorul special Radu Birlică a ținut să precizeze că clubul a ridicat mașina și uscătorul: „Ca dovadă a incompetenței sale, domnul Malac nu știe că am luat mașina și uscătorul de o lună. Am venit și le-am ridicat cu macaraua, sunt la Electrica la stadion”, a spus Birlică.