Spitalul Municipal Timișoara, proiecte de 2,6 milioane de euro în colaborare cu ungurii!

untitled design set 970x90 px

Anunţul a fost făcut de Nicolae Robu, primarul Timișoarei: au fost aprobate la finanțare două proiecte în domeniul sănătății, în colaborare cu entităţi din Ungaria. Beneficiar: Spitalul Municipal Timişoara, condus de dr. Olimpia Oprea.

Proiectele se referă la prevenția și tratamentul bolilor cardiovasculare și la prevenția și terapia cancerelor colorectal și de col uterin.


„Sunt foarte bucuroasă să anunț că am câștigat două proiecte în valoare totală de 2.647.737 euro”, a adăugat dr. Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timişoara.

Din datele oferite de managerul Spitalului Municipal, am aflat că primul proiect, în parteneriat cu Spitalul Județean din Gyula, va ajuta la achiziționarea echipamentelor pentru imagistică, interne și cardiologie. „Se vor realiza protocoale comune de diagnostic și tratament cu medicii din Ungaria”, a dat asigurări dr. Olimpia Oprea.

publicitate ziar expresb 1000x100

Al doilea proiect are ca temă provocările în prevenția și terapia cancerelor colorectal și de col uterin și este realizat în colaborare cu Universitatea din Szeged. Va asigura achiziția unui computer tomograf important și a unui turn de laparoscopie 3D. Costul acestor echipamente se ridică, conform managerului Spitalului Municipal, la 200.000 euro.

Primarul Timișoarei a spus că este foarte optimist și în ceea ce privește accesul la fonduri pe colaborarea transfrontalieră România-Serbia, dar că ar mai fi nevoie de timp.

Sursă foto: pressalert.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/