Meci nebun la Polivalentă! HC Adrian Petrea revine spectaculos și scoate un punct in extremis!

HC Adrian Petrea Reșița și-a ținut din nou fanii cu sufletul la gură, într-un meci de campionat cu faze spectaculoase, dar și mulți nervi. 26-26 s-a încheiat partida din această seară cu puternica HC Odorhei, din etapa a 21-a a Ligii Naționale de handbal masculin.

Meciul a fost început furtunos de gazde, care s-au desprins la 6-1 în minutul 7, forțându-l pe antrenorul oaspeților, timișoreanul Vlad Caba, să solicite destul de devreme timp de odihnă. Au fost momente bune de joc ale elevilor lui Adrian Petrea, Rohozneanu a avut câteva sclipiri de geniu, pe extremă Dospinescu nu a iertat nimic, în poartă Drăghici și-a arătat clasa cu parade spectaculoase, iar Trifkovic a fost sigur pe el la aruncările de la șapte metri. Ușor-ușor, oaspeții au echilibrat disputa, iar în minutul 27 au egalat la 11. Totuși, la vestiare reșițenii intră cu avantaj minim, 13-12.

Situația s-a schimbat după pauză, când Odorheiul a pus stăpânire pe joc și din momentul preluării conducerii (14-15, minutul 33) a dat tot mai multe semnale că vrea să plece de la Reșița cu toate cele trei puncte. Oaspeții s-au distanțat la trei goluri în minutul 43, când tabela arăta 20-17 pentru HC Odorhei, o diferență care s-a mai consemnat de câteva ori în repriza secundă. Cu zece minute înaintea fluierului final, suprafața de joc era destul de… aerisită, câte doi jucători de la fiecare echipă fiind în acel moment eliminați temporar, Popovici și Pîrîianu, de la gazde, respectiv Markez și Rusia, de la oaspeți. Deși Reșița se apropiase la un gol, echipa din Odorheiu Secuiesc s-a distanțat din nou la trei goluri. A venit rapid golul pivotului Eremia Pîrîianu, iar un time out cerut la momentul potrivit de Adrian Petrea a schimbat situația. Reintrat între buturi, după ce câteva minute în poartă a stat Andy Sămînță, Andrei Drăghici și-a revenit și paradele sale de care echipa avea mare nevoie au reaprins speranțele. La 23-25, Drăghici a apărat o minge importantă, iar pe contraatac Florin Dospinescu nu a ratat. S-a făcut 24-25, scor la care s-a remarcat același Drăghici. Oaspeții rămân fără Talas pe final, eliminat temporar, apoi aceeași soartă o are și Rusia, care l-a busculat serios pe semicerc pe Marius Bahan. La a treia eliminare de două minute, gruzinul a văzut cartonașul roșu și a urmărit din tribună finalul dramatic. Publicul reșițean era deja de câteva minute bune în picioare și urmărea cu sufletul la gură desfășurarea de forțe din teren. Cu 56 de secunde înainte de final, Dușan Trifkovic a înscris și pentru a șaptea oară din aruncare de la șapte metri și a adus egalitatea, 25-25. Pe apărare, la faza următoare reșițenii sunt însă scurtcircuitați destul de repede, și Ojlevski și-a dus echipa în avantaj. A rămas însă timp pentru un ultim atac reșițean, finalizat cu gol de Florin Dospinescu, de pe extremă, dar conturile erau departe de a fi încheiate. Pivotul Eremia Pîrîianu se sacrifică și își oprește un adversar să repună mingea, fiind sancționat cu cartonaș roșu. Pe tabelă, timpul de joc se scursese. Observatorul Ioan Râpa a indicat că mai sunt trei secunde de joc. Trei secunde cât o veșnicie pentru echipa reșițeană și minunatul public prezent la Sala Polivalentă. Trei secunde în care s-au dat adevărate lupte, iar fluierul final izbăvitor a consfințit egalitatea. Un egal cât o victorie pentru HC Adrian Petrea, un rezultat care coboară Odorheiul pe locul al treilea în clasament, la șapte puncte în spatele liderului Dinamo București.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157664319092850″]

„Ne așteptam la un meci foarte disputat. Jocul nostru din meciurile cu CSM și cu Dinamo îmi inspira încrederea că vom face un joc la fel de bun și acasă contra Odorheiului. Exact aceasta a fost tema pregătirii, să intrăm în meci foarte determinați și să reușim la început de meci să-i sufocăm cu contraatacul și cu faza a doua. Apoi, a intervenit probabil și momentul de oboseală, momentul de cădere psihică, în care echipa Odorheiului, cu jucători foarte experimentați, cu un joc foarte simplu, dar exact, ne-a egalat și a trecut la conducere. Le-am cerut băieților ca indiferent de ceea ce ne arată tabela, indiferent dacă Odorheiul va avea avantaj consistent, plus zece, plus șapte, plus cinci, nu contează decât ca noi să ieșim cu capul sus, să nu renunțăm nicio clipă la luptă. Și asta s-a văzut pe final de meci, în care jucătorii au revenit, au egalat și au ținut meciul în mână. Pentru noi este un rezultat foarte bun, e un punct care ne ține în lupta pentru play-off, un obiectiv pe care noi ca echipă ni l-am fixat, nu este un obiectiv impus de club”, a spus antrenorul echipei reșițene, Adrian Petrea.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157664839851066″]

HC Adrian Petrea Reșița – HC Odorhei 26-26 (13-12)
20 februarie 2014; Sala Polivalentă din Reșița.

Avertismente: Dospinescu, Popovici / Oljevski, Onyejekwe, Mihalcea.
Eliminări 2 min.: Vaidasigan (2), Dospinescu, Pîrîianu, Popovici / Rusia (3), Sipos (2), Markez, Onyejekwe, Mihalcea, Ghiță, Talas.
Cartonașe roșii: Pîrîianu (direct) / Rusia (pentru trei eliminări temporare).
Aruncări de la 7 m: Reșița 7 (toate transformate) / Odorhei 3 (toate transformate)

Reșița: Drăghici, Sămînță – Trifkovic 9, Dospinescu 8, Vaidasigan 3, Huta 2, Rohozneanu 2, Lela 1, Pîrîianu 1, Popovici, Pârvan, Bahan, Tevzadze, Ignat, Heimbach, Starchenko. Antrenor: Adrian Petrea.
Odorhei: Jokanovic, Orban, Szabo – Markez 10, Ojlevski 4, Talas 4, Onyejekve 3, Mihalcea 2, Rusia 2, Sipos 1, Kuzmanoski, Ghiță, Csog, Majnov. Antrenor: Vlad Caba.