Materiale de protecţie distribuite locuitorilor comunei Berlişte! Numărul celor în autoizoare a început să scadă

În vederea limitării pe cât posibil a răspândirii temutului virus din China, dar mai ales pentru înlăturarea oricărui risc cu privire la sănătatea cetățenilor, angajații primăriei Berlişte vor distribui, pe tot parcursul acestei săptămâni, măști de protecție și mănuşi tuturor locuitorilor din comună.

„La fiecare număr de casă vom distribui, în perioada 13-19 aprilie, câte două măști de protecție a feței și câte două perechi de mănuși. Acum suntem în cea de-a treia etapă a distribuirii materialelor. În prima etapă, echipamentele de protecție (mănuși, măști) au fost distribuite echipelor mobile, care vin în sprijinul persoanelor vârstnice sau a celor care se află în izolare la domiciliu vizavi de achiziționarea produselor necesare: alimente, medicamente, agenților economici de pe raza comunei, angajaților primăriei, consilierilor locali. În a doua etapă, beneficiarii acestor echipamente au fost persoanele de peste 65 de ani, iar acum, măștile și mănușile vor fi distribuite fiecărei gospodării locuite din comuna noastră”, a explicat primarul Nicolae Orăvicean.

Referitor la cei aflați în izolare la domiciliu, edilul-șef a dat de înțeles că numărul acestora a înregistrat o scădere, mai exact de la 70 de persoane aflate inițial în autoizolare, doar 30 dintre localnici mai trebuie să respecte această măsură, ei întorcându-se din țări precum: Germania, Franța, Italia, Austria, Spania.

Mai mult decât atât, în plină pandemie de coronavirus, administrația publică locală a luat decizia de a veni în sprijinul persoanelor defavorizate, acestora fiindu-le asigurată pâinea de două ori pe săptămână, respectiv în zilele de marți și vineri. Astfel din cadrul publicului țintă al acestui demers fac parte: cei cu ajutor social, familiile monoparentale și vârstnicii a căror venituri nu depășesc suma de 700 de lei.

sursa foto: portalsm.ro