Drum asfaltat și lucrări de canalizare, în contul plății taxelor și impozitelor locale

Firma Spaleck din Reșița dovedește că o colaborare între mediul privat și administrația publică locală poate fi benefică pentru toată lumea.

Consilierii reșițeni au votat în ultima ședință proiectul de hotărâre de modificare și completare a unui articol dintr-o Hotărâre de Consiliu Local din 2018, privind exprimarea acordului ca S.C. Spaleck S.R.L. să realizeze reabilitarea unui tronson de drum de acces cu o lungime de 500 metri liniari, precum și executarea rețelei de canalizare, de 900 de metri liniari, ce face legătura între punctul de lucru al acestei societăți și rețeaua de canalizare a orașului.

Anul trecut, agentul economic și-a exprimat intenția de a construi acest tronson de drum industrial în fosta zonă a Uzinei Cocso-Chimice de pe Valea Țerovei, cu compensarea taxelor și impozitelor datorate de Spaleck bugetului local.

„La solicitarea SC Spalek SRL am încheiat o convenție vizând realizarea a 500 de metri de drum, banii urmând să fie compensați cu impozitele pe următorii doi ani. Investiția este în valoare de aproape 36.000 de euro, fiind suportată de SC Spaleck SRL. Pe lângă drumul propriu-zis, lat de 4 metri, agentul economic a executat și lucrările de canalizare, de la punctual de lucru al societății și până la rețeaua de canalizare a orașului”, ne-a precizat primarul Ioan Popa.

Potrivit edilului-șef, SC Spaleck SRL este cel mai constant și cel mai mare contribuitor la sponsorizări, cel mai recent exemplu este legat de campania declanșată de Fundația Comunitară Banatul Montan, în vederea strângerii de fonduri pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița, unde Spaleck a donat 30.000 de lei. În plus, investitorul de pe Valea Țerovei a acceptat ca pe banii săi să pregătească profesional elevi, câte zece în fiecare an, în cadrul proiectului școlii duale.