Matei Lupu: „Mi-am dat demisia. Nu vreau să pătez imaginea instituției”

Inevitabilul s-a produs. Matei Lupu și-a dat astăzi demisia din funcția de prefect. Acesta spune că nu vrea să implice sub nicio formă numele instituției într-un dosar care, până la urmă, nu are nimic de-a face cu Prefectura.

„Nu vreau să implic pe nimeni, mă refer la instituție, într-o problemă care nu vizează acel dosar, asta e foarte important, nu am nicio legătură cu dosarul respectiv, dar dacă apare numele meu, eu am cerut la Minister încetarea detașării. Nu mi se pare normal să implicăm o instituție care este serioasă. Și eu sunt un om serios și cred că e normal să facem treaba asta”, a declarat Matei Lupu pentru Express de Banat.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Prefectul Lupu, sub control judiciar: „Nu am nicio legătură cu obținerea pe căi ilegale a unor permise de portarmă”

leader board 728 x 90 px

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a confirmat că a luat cunoștință de demisia prefectului de Caraș-Severin. Ba mai mult, acesta spune că ancheta pornită în județul său de baștină se va extinde. Vela a anunțat că urmează o „curățenie” în Minister, în sensul că polițiștii din toată țara care au legături cu rețelele infracționale vor fi chemați la audieri și trași la răspundere. „Polițiștii care au legături, conexiuni cu rețele infracționale sunt în vizorul polițiștilor care își vor face datoria, în următoarea perioadă, la nivelul întregii țări. După Caraș-Severin, în zilele următoare, poate chiar de azi, și în alte județe, polițiștii care au legătură cu o rețea infracțională vor fi chemați la audieri”, a anunțat ministrul de Interne.

Încetarea detașării lui Matei Lupu se va face prin hotărâre de Guvern. Executivul se va întruni mâine, așa că, cel mai probabil, pe ordinea de zi se va afla și demisia acestuia din funcția de prefect. Rămâne de văzut cine va fi numit în locul lui, având în vedere că de câteva luni județul Caraș-Severin nu mai are nici subprefect, după înlăturarea lui Cătălin Hogea.

În ceea ce îl privește pe Matei Lupu, acesta susține că se va întoarce la vechiul loc de muncă – Agenția Națională pentru Resurse Minerale.