Măsurile luate de Primăria Timișoara cu privire la strada pe care un biciclist și-a pierdut viața

Strada Marginii din cartierul Calea Aradului, arteră pe care în urmă cu o săptămână a avut loc un accident mortal, rămâne deocamdată neamenajată din cauză că are un regim juridic incert, iar investiții, în aceste condiții, nu pot fi demarate. A fost luată însă o măsură temporară menită să reducă numărul accidentelor în zonă.

„Pe strada Marginii a murit un biciclist. Era clar că este o stradă periculoasă. Strada Marginii nu este intabulată și este într-o situație juridică neclară. Acesta este motivul pentru care acolo nu se pot face investiții, deocamdată. Noi o să urgentăm procedura juridică pentru intabularea străzii. Directorul tehnic din primărie împreună cu Poliția Rutieră a fost acolo și o să punem, deocamdată ca o măsură pe termen scurt, niște calmatoare pe stradă și o să fie 30 km/oră. O să încetinim traficul ca să protejăm toți participanții în trafic.”, a declarat primarul Dominic Fritz.

În accidentul din 8 noiembrie de pe strada Marginii, un biciclist în vârstă de 67 de ani a murit, după ce a fost lovit de o mașină condusă de un bărbat de 30 de ani. Polițiștii spun că victima ar fi ieșit dintr-o parcare fără să se asigure și nu a oprit la semnul „Stop”. A fost lovit de șoferul mașinii care circula regulamentar dinspre Timișoara spre Dumbrăvița.

„Reamintesc că viziunea noastră este ca până în 2030 să nu mai moară niciun biciclist și niciun pieton în Timișoara și să adaptăm întreaga infrastructură ca să ne asigurăm de acest obiectiv.”, a mai spus Fritz.

Foto: Info Trafic jud. Timiș

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/