„Nemțeni, timișorenii sunt cu voi”. Mesajul transmis de Fritz directorilor de spitale din Timișoara, după tragedia de la Piatra Neamț

Dominic Fritz cere directorilor spitalelor din Timișoara și celor de la ISU să verifice instalațiile electrice și cele de oxigen, după incendiul care a avut loc sâmbătă seară la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, în urma căruia zece persoane și-au pierdut viața și alte șapte sunt în stare gravă. 

Evenimentele de la nivel național l-au „șocat și întristat” pe primarul Timișoarei, care a solicitat celor implicați direct în coordonarea serviciilor de sănătate în spitale să facă verificări ale circuitelor electrice și ale celor de oxigen.

„Sunt șocat și întristat de incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra-Neamț – cu atât mai mult în acest an pandemic ce nu ne-a scutit de suferințe și pierderi de vieți omenești. Sunt cu toată inima alături de familiile celor ce și-au pierdut viața și a celor care acum se află în stare gravă. Am vorbit în seara asta cu directorii spitalelor din subordinea Primăriei și le-am cerut să se verifice mâine și poimâine, cu sprijinul ISU, buna funcționare a instalațiilor de oxigen și a celor electrice, dar și a procedurilor de intervenție în caz de incendiu. Pacienții și cadrele medicale trebuie să fie în siguranță, pentru ca toate puterile lor să se poată concentra pe lupta cu virusul care a produs deja prea multă durere. Nemțeni, timișorenii sunt cu voi”, scrie Fritz pe pagina sa de Facebook.

Un incendiu devastator a avut loc sâmbătă, în jurul orei 19, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. 10 pacienți cu Covid, aflați în stare foarte gravă, intubați, au murit. Un medic de gardă care a vrut să îi salveze pe pacienți a suferit arsuri grave. A fost dus în Capitală și va fi transferat în Belgia. Pacienții răniți în urma incendiului au fost transportați pentru tratament la Iași. O anchetă penală deschisă urmează să stabilească ce anume a provocat această tragedie.