Măsuri duble de securitate în pieţele din Timişoara pentru a asigura respectarea noilor reguli

După ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât obligativitatea purtării măştii în pieţele din Timişoara, Ionuţ Nasleu, directorul Pieţe SA, a dispus măsuri suplimentare de siguranţă.

Mai exact, acesta a dublat numărul agenţilor de pază, a desemnat o echipă mobilă care va merge în fiecare piaţă să verifice respectarea regulilor, iar mesele au fost distanţate.

„Am dublat numărul efectivului de agenţi de pază care să verifice accesul în pieţe, atât pe al celor care comercializează produse, cât şi pe cel al cumpărătorilor. Agenţii vor verifica dacă aceştia au măşti şi mănuşi. Ideea este că am dispus în plus faţă de aceste lucruri intrarea în halele de carne printr-un anumit loc şi ieşirea prin alt loc. Am reuşit să mutăm puţin mesele pentru a fi o distanţă mai mare între ele, pentru ca lumea să nu se aglomereze şi să fie păstrată distanţa de 1,5 m faţă de fiecare comerciant”, a declarat Ionuţ Nasleu, directorul Pieţe SA.

În plus, au fost montate scannere pentru verificarea temperaturii în piaţa Iosefin şi în Badea Cârţan. În hala de carne şi lactate şi se verifică permanent să fie săpun, dezinfectant de mâini, pentru ca totul să fie conform normelor în vigoare. În ciuda acestor măsuri, nu toată lumea respectă regulile. Nasleu spune că au fost cazuri de comercianţi şi cumpărători care nu au purtat mască, însă au fost atenţionaţi de agenţii de pază.

„Nu toţi au respectat regulile. Am constatat cazuri atât între comercianţi, cât şi între cumpărători. Dar au fost atenţionaţi de către agenţii de pază şi vom verifica permanent acest lucru. Este o echipă mobilă care va merge în fiecare piaţă şi va verifica respectarea măsurilor de siguranţă. În plus există şi angajaţii de la Pieţe care asigură şi ei buna desfăşurare a activităţilor comerciale şi existenţa soluţiilor de dezinfectare”, a adăugat Ionuţ Nasleu.