Dragoste cu năbădăi între PSD Timiş și Pro România. Social-democrații cer, Adrian Pau nu se lasă

Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş, a făcut un apel către Pro România pentru a susţine medicul cu reale şanse la Primăria Timişoara, aşa cum s-a exprimat, la fel şi pe candidatul cu şanse mai mari la Consiliul Judeţean. Voichiţa Lăzureanu şi Călin Dobra sunt propunerile social-democraţilor pentru aceste funcţii.

Având în vedere că sloganul Pro România cere un medic în funcţia de primar, Simonis  a propus o coagulare a stângii pentru susţinerea Voichiţei Lăzureanu. Iată apelul PSD Timiş:

„Dragi reprezentanți, membri și candidați, vă transmitem acest apel ca mesaj de unitate și de responsabilitate politică. Avem în față o importantă provocare electorală şi ne simțim obligați să o tratăm cu seriozitate, în special pentru cei pe care îi reprezentăm, locuitorii județului nostru.

În sensul celor de mai sus, vă invităm să vă alăturați și să susțineți candidații cu cele mai mari șanse la aceste alegeri locale, candidații PSD Timiș. Cu tot respectul pentru colegul nostru Marius Craina, un excelent medic și manager, sondajele de opinie indică în ultimele săptămâni o încremenire a procentelor sale de vot. La județ, candidatul este sub scorul partidului, ceea ce ar trebui să ducă la o repoziționare, astfel ca acesta să nu rămână o frână. Pentru că voturile se vor reflecta direct în scorul final și în numărul de mandate obținute.

În aceste condiții, credem că o susținere a candidaților PSD ar genera mai multe șanse pentru toată lumea, cu condiția renunțării la orgolii și la false așteptări. Călin Dobra la Consiliul Județean și Voichița Lăzureanu la Primăria Timișoara sunt cele mai bune variante posibile, în confruntarea cu noua dreaptă politică devoalată, USR+PNL. Dragi foşti colegi! Sloganul vostru cere un medic ca şi primar al Timişoarei. Sunt întru totul de acord cu voi. Hai să punem un medic primar, şi să mergem împreună cu medicul cu şanse reale de a învinge, Voichița Lăzureanu!”, a transmis Alfred Simonis.

Apelul preşedintelul PSD Timiş s-a lovit de refuzul lui Adrian Pau, preşedintele Pro România Timiş şi candidatul partidului la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Pau e de părere că Lăzureanu nu are notorietatea lui Marius Craina şi prin urmare nu îl poate concura cu şanse mai mari.

„Apreciez bunele intenții și cuvintele frumoase, dar situația prezentată de dumneavoastră stă puțin diferit. Și o să explic. Am fost colegi de partid și știm amândoi că una dintre problemele de care ne-am lovit a fost refuzul unor colegi de a candida pentru funcția de primar al Timișoarei. Chinuri grele au fost pentru a convinge pe cineva să își asume această candidatură. De curând a ieșit în față Voichița Lăzureanu, un om pe care îl prețuiesc sincer. Dar, pentru că există un “dar”, nu cred că azi doamna Lăzureanu îl poate concura pe Marius Craina. Cu tot respectul, Marius Craina are o notorietate mult mai mare, iar sondajele, să fim sinceri, nu o avantajează deloc pe Voichița Lăzureanu. Eu știu, la fel cum știți și voi, cei de la PSD, că prima șansă o are Marius, un om care coagulează în jurul său oameni mulți și pe care sunt dispus să îl ajut până la epuizare. Așadar, domnule președinte Simonis, sper ca Stânga să se coalizeze acolo unde adevărul nu este forțat de interese personale sau de salvare a unor funcții oricum efemere, dacă înțelegeți ce vreau să spun. Cât despre Consiliul Județean, este absolut hilar să vorbim despre câștigătorul Călin Dobra. Și pentru că ați amintit de sondaje, vă rog să le faceți publice pe ultimele. Cred că nu sunt deloc încurajatoare pentru dumneavoastră”, a transmis Adrian Pau.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/