Măsuri de prevenție și în lumea cărților. Librăriile Cărturești informează

O serie de acțiuni ce au ca scop protejarea clienților, personalului și colaboratorilor, fără a pierde din vedere livrarea unui conținut prietenos tuturor celor care urmăresc produsele librăriilor Cărturești, sunt luate pentru perioada următoare.

Și iubitorii de cărți sunt nevoiți să se conformeze măsurilor suplimentare de siguranță și de igienizare în librării. După cum informează reprezentanții, pentru o mai bună prevenție regimul evenimentelor din Cărturești va fi următorul:

– recomandăm reprogramarea tuturor evenimentelor din luna martie sau transmiterea lor live, fără public prezent în spațiul de lansare
– în cazul evenimentelor care nu pot fi reprogramate, impunem un număr de maxim de 25 de participanți în librăriile mici / maxim 40 de participanți în librăriile mari
– pentru atelierele de copii din săptămâna în curs recomandăm reprogramarea sau acceptarea unui număr maxim de 10 participanți/atelier
– participarea la evenimentele din librărie trebuie însoțită de înscrierea prealabilă la adresa de email inscrieri@carturesti.net cu numele evenimentului în subiect; echipa de comunicare Cărturești se va ocupa de gestionarea înscrierilor.

În perioada următoare se va testa un nou sistem de transmitere live a evenimentelor, astfel încât se dorește încurajarea programării de evenimente în absența publicului, dar cu transmisie live pe canalele de Facebook și Youtube Cărturești. Tot de acum se va intensifica comunicarea online pe canalele Cărturești prin interviuri video/scrise cu autori/editori, prin selecții de titluri și produse recomandate în această perioadă.

Vă reamintim: conform hotărârii de guvern nr. 6/09.03.2020, evenimentele cu un număr mai mic de 200 de participanți nu au nevoie de obținerea unui aviz din partea DSP.

De asemenea au fost luate și măsuri suplimentare de igienizare în librăriile/depozitele și birourile Cărturești, astfel încât activitatea în librării să se desfășoare în cele mai bune condiții.