Cu burta pe carte, chiar şi de acasă. Lecţii online pentru elevii de la „General Dragalina”

Elevii Liceului Teoretic „General Dragalina” Oravița nu vor fi afectați de suspendarea cursurilor, în perioada 11-22 martie, o măsură cu caracter preventiv împotriva COVID-19, conducerea unității de învățământ găsind o alternativă prin care cei peste 500 de tineri care învață aici să țină pasul cu materia folosind tehnologia modernă.

De aproape patru ani, elevii liceului de pe Valea Carașului se bucură de avantajele aplicației online 24edu, prin serviciile de Catalog Electronic, părinții odraslelor primind notificări, în timp real, atât cu privire la situația școlară a elevilor, cât mai ales în privința absențelor acestora. Mai nou, un alt avantaj al aplicației, care este gratuită pentru toți beneficiarii direcți, Primăria Oravița suportând costurile aplicației și ale echipamentelor IT pentru profesori, se referă la posibilitatea postării de teme, lecții și alte materiale didactice, dar și schimbul de mesaje cu elevii și cu părinții.

„În felul acesta, pe toată perioada suspendării cursurilor, cadrele didactice vor folosi aplicația pentru a asigura transmiterea conținuturilor și parcurgerea programei școlare, planificate pentru această perioadă. Facem un apel către toți elevii liceului nostru de a accesa zilnic aplicația 24edu, pentru a prelua materialele postate și pentru a rezolva sarcinile de lucru solicitate de domnii profesori. Sper ca toți factorii implicați, elevii, părinții și profesorii, să dea dovadă de responsabilitate și să colaboreze eficient, pentru a depăși cu bine situația de criză în care ne aflăm, astfel încât suspendarea cursurilor să afecteze activitatea didactică într-o măsură cât mai mică”, transmite directorul instituției de învățământ, Alideia Țepeneu.