Fără viză Schengen, indienii forţează graniţele ţării

Visul a opt cetățeni din India, acela de a ajunge ilegal în Occident cu ajutorul a doi cetățeni români, a fost năruit de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, în localitatea Grădinari. Toate persoanele implicate vor răspunde penal, acestea urmând a fi audiate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

La mijlocul acestei săptămâni, miercuri, 11 martie, ora 8.20, în timpul unei acțiuni desfășurate de către polițiștii de frontieră pentru prevenirea migrației ilegale în zona de competență, aceștia au oprit la control, pe DN 57, în localitatea de frontieră Grădinari, două autoturisme înmatriculate în România conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 35, respectiv 51 de ani, în care se aflau ca pasageri mai multe persoane. Întrucât existau suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zonă, șoferii şi cei opt pasageri au fost conduşi la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din India, două femei şi şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 39 de ani. De asemenea, la cercetări, cetățenii indieni au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, fiind preluați de către cei doi cetăţeni români din apropierea graniței cu statul vecin. Aceştia au recurs la această metodă întrucât intenționau să ajungă în vestul Europei, însă nu dețineau viză Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cei opt cetățeni indieni și de trafic de migranți pentru cei doi şoferi români sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.