Se caută soluții pentru firmele care și-au trimis angajații acasă de teama Coronavirusului!

stiri Timisoara si Resita dacus 05 iulie 2024 Publicitate Stiri in Express de Banat Timisoara si Resita

Ministrul interimar al Muncii anunță că Guvernul analizează o soluție legată de cheltuielile cu șomajul tehnic pentru angajații din mediul privat, trimiși acasă pe fondul crizei coronavirusului.

„Aș vrea să le mulțumesc frumos companiilor pentru faptul că încearcă să găsească soluții, dincolo de ceea ce-și propune să facă Guvernul”, spune Violeta Alexandru.

Ministrul interimar al Muncii declară că Guvernul analizează o soluție pentru mediul privat, afectat de criza coronavirusului: „Am discutat inclusiv cu privire la o potențială soluție financiară de sprijin pentru mediul privat. Analizăm imediat ce se termină ziua de astăzi, respectiv se clarifică situația Guvernului, sub aspectul votului din Parlament, pentru că, din păcate, criza s-a suprapus peste situația politică, în care noi avem în acest moment pârghii limitate de a acționa, dar vă confirm că discuția a avut loc. Ne preocupă găsirea unor tipuri de sprijin pentru companii. Facem o analiză pe domenii de activitate, să vedem care dintre domenii sunt expuse cu prioritate acestei crize prin care trecem, dar soluția o luăm doar în consultare cu partenerii noștri, pentru că primim semnale și de la patronate și de la sindicate în acest sens, după cum primim și semnalul asumării de responsabilitate din partea companiilor și aș vrea să le mulțumesc frumos pentru faptul că-și asumă și pentru faptul că încearcă să găsească soluții, dincolo de ceea ce-și propune să facă Guvernul”.

Violeta Alexandru precizează că ar putea fi vorba de un sprijin în privința șomajului tehnic. „Mă gândesc implicit la o soluție care să ducă către fondurile privind acoperirea cheltuielilor de șomaj tehnic. În sensul acesta mă gândesc, pentru angajați, pentru cei care ajung în situația de a avea nevoie de fonduri de șomaj, dar nu este singura măsură. Este o discuție pe care o facem implicit cu cei care lucrează pe această temă din Ministerul Finanțelor. În momentul în care vom contura o soluție, o vom da publicității”, a spus ministrul interimar al Muncii, citat de Mediafax.

publicitate Timisoara banner maxagro

 

foto: magnanews.ro

stiri cu angajari in Timisoara STPT job 1000x200 Stiri evenimente Timisoara 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/