Măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, în mijloacele de transport public în comun la Caransebeș

Și în municipiul Caransebeș sunt luate în serios solicitările Comitetului Local pentru Situații de Urgență reunit foarte des în ultimele zile, ca urmare a amenințării riscurilor de contaminare cu coronavirus.

De exemplu Serviciul de salubritate al municipiului, Transal Urbis, care gestionează și serviciul de transport public urban, are obligația ca zilnic să dezinfecteze mijloacele de transport, după cum declară managerul Transal, Ovidiu Chimigeriu:

Pentru ca ținem la siguranța dumneavoastră societatea Transal Urbis SRL, respectiv Serviciul de Transport Public Local de Persoane s-a conformat de urgență și organizează actiuni de dezinfecție seara la finalul programului pe toate autovehiculele serviciului de transport public local”, menționează Ovidiu Chimigeriu.

Activitatea de dezinfectare a autobuzelor și microbuzelor a fost recomandată în sedinta Comitetului Local pentru Situații de Urgență de către medicii Spitalului Mununicipal Caransebeș. Cele patru autobuze și două microbuze se dezinfectează seara, la finalul programului. Se șterg cu dezinfectantul, propus de medici și achiziționat de firmă toate ușile, scaunele, și zona de sprijin din interiorul mijloacelor de transport în comun.

Inițial am făcut dezinfectarea zilnic, dar acum o facem o dată la două zile pentru că soluția este puternică și persistă, însă știm cu toții că este doar o măsură, să nu ne îmbătăm cu apă rece. Noi am afișat la vedere în autobuze pliante cu informații privind măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului”, ne-a mai precizat Ovidiu Chimigeriu, managerul Transal Urbis Caransebeș.