Măsură de siguranță! Târgul de vineri din Făget, reînchis din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus

stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Relaxarea nu ține cu făgețenii, astfel că după apariția a încă 12 noi cazuri de infectare cu COVID-19, în ultima săptămână, Comitetul pentru Situații de Urgență a hotărât să închidă din nou piața agroalimentară în zilele de vineri, 24 și 31 iulie.

„Înmulțirea cazurilor de infectare cu coronavirus din ultima perioadă ne-a făcut să luăm această hotărâre, pentru o perioadă de două săptămâni. Nu e plăcută, dar nu avem ce face. Piața se va închide doar în zilele de vineri, 24 și 31 iulie, când aici e mare târg. Se adună mii de persoane și vin comercianți din numeroase județe ale țării, în special din zona de vest. În restul zilelor, când nu e un aflux atât de mare, piața este funcțională. Cele două zile de vineri vor fi folosite pentru igienizare. Ne dorim din tot sufletul să nu fim nevoiți să prelungim această măsură și în luna august.”, ne-a declarat Marcel Avram, primarul Făgetului și președinte al Comitetului pentru Situații de Urgență.

Sănătatea, mai presus de toate

Administrația locală pierde bani frumoși prin închidere pieței, fonduri care intrau ca venituri la bugetul local și din care se puteau realiza diverse investiții, însă edilul-șef este convins că mai presus de orice este sănătatea făgețenilor și nu taxele adunate de la comercianți.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

„Pentru niște bani, e drept, care puteau fi folosiți tot pentru dezvoltarea orașului, nu te poți juca cu sănătatea oamenilor. E imperios necesar să reducem îmbolnăvirile și nicidecum să le propagăm prin tot felul de măsuri populiste”, a mai spus edilul-șef.

În timp ce Făgetul și-a închis preventiv târgul, care semăna în zilele de vineri cu cel de pe drumul Oloșagului din Lugoj, administrația locală din municipiul de pe Timiș a redeschis săptămâna trecută „Ocico Piaț”-ul de marți, în care se înghesuie mii de oameni. Mulți lugojeni au așteptat cu nerăbdare acest lucru, însă pentru sănătatea lor ar trebui să realizeze că infectările sunt într-o creștere alarmantă, iar nici măcar un sfert din cei care pășesc în perimetrul pieței nu poartă mască. Același lucru ar trebui să dea de gândit și autorităților locale, mult mai preocupate de propaganda politică dinaintea alegerilor locale, decât de binele celor cărora le cer voturile.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/