Măștile promise de Guvern categoriilor speciale, doar vorbe în vânt: „Unii dintre guvernanţi mimează interesul faţă de ţară”

Măștile de protecție despre care actuala putere a anunțat că vor fi distribuite în mod gratuit anumitor categorii de cetățeni par să nu mai ajungă la destinație, asta deși toate UAT-urile din țară au întocmit documentațiile cu numărul de cazuri identificate care să beneficieze de această facilitate. Se-ntâmplă și în orașul de la malul Dunării, acolo unde interesul guvernanților față de sănătatea oamenilor seamănă mai degrabă cu mimetismul decât cu seriozitatea.

Pensionarii cu venituri care nu depășesc suma de 704 lei, familiile monoparentale, cei cu ajutor social ar fi trebuit să fie beneficiarii echipamentelor de protecție promise de Guvernul României – totul în ideea de a-i proteja pe oameni de noul coronavirus, fără ca aceştia să fie nevoiţi să-şi achiziţioneze echipamentele necesare ţinerii la distanţă a temutului virus din buzunarul propriu. Partea interesantă este că reprezentanții UAT-urilor au făcut o situație cu toate persoanele care s-ar încadra pentru a beneficia de această facilitate, însă măștile fie s-au pierdut pe drum, fie nici că vor ajunge vreodată.

Atitudinea celor care astăzi ne conduc este aspru taxată de primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma caracterizând clasa politică din capitală drept o echipă de actori, nicidecum o mână de oameni capabili să gestioneze așa cum trebuie problemele generate de COVID-19, lipsa de interes propagându-se și în cazul administrațiilor publice locale liberale care, în opinia unora, ar trebui să fie excepția de la regulă, dată fiind culoarea politică a celor instalați la Palatul Victoria.

„Nici în ziua de astăzi nu am primit nimic legat de aceste măști de protecție. Au fost vorbe aruncate în vânt de către actualul guvern. Cei de la București ar fi fost mai buni actori decât oameni politici și asta pentru că unii dintre guvernanți mimează interesul față de țară. Acest lucru nu îl spun doar eu, în calitate de primar PSD. Am vorbit cu colegii liberali care sunt oripilați de abordarea haotică și lipsită de consistență a actualului guvern. Dar să credem că poate nu au capacitatea și va veni un moment în care cei care ne conduc astăzi vor trebui să plece acasă lăsând loc unui alt guvern, capabil să rezolve aceste probleme”, a precizat Adrian Torma.

Până când frâiele puterii vor fi preluate de către o altă formațiune politică, gata să se implice, indiferent de orientare, edilul-șef dă de înțeles că tot greul pică pe umerii bugetelor locale, care, chiar dacă sunt goale, vor trebui să găsească alternative, asta pentru a-i putea sprijini cumva pe cetățeni să depășească momentul de criză: „Până atunci, noi, la nivel local, va trebui să ne descurcăm din taxele și impozitele colectate. Sunt multe probleme legate de abordarea Guvernului României, guvern care nu se apleacă pe nevoile comunităților”, a mai ţinut să scoată în evidenţă edilul din Clisura Dunării.

Sursa foto principal: g4media.ro.