Luminița Jivan a plecat din PSD! De lângă oamenii extraordinari, dar și de lângă jigodiile partidului!

Fosta șefă a social-democraților cărășeni până nu demult, Luminița Jivan a demisionat din partid motivând că actuala conducere este mult sub nivelul de performanță pe care ea și-l dorește în politică!

Jivan a demisionat din funcția de președinte PSD Caraș-Severin după ce procurorii DIICOT au chemat-o la audieri într-un dosar în care sunt investigați foarte mulți social-democrați cărășeni pentru numirile șefilor de deconcentrate. Încă din acel moment a dat de înțeles că se va implica mai puțin în viața politică și mai deloc în activitățile de partid. Astăzi, deputatul a anunțat că părăsește organizația PSD Caraș-Severin. „Voi rămâne până la finalul mandatului parlamentar independent, neafiliat politic. Voi încerca să sprijin cât pot de mult județul, să finalizăm proiectele începute. Nu voi merge la alt partid, nu mai vreau politică în viitorul apropiat”, a spus Luminița Jivan pentru expressdebanat.ro, lăsând de înțeles că ar putea cântări ofertele anumitor partide, dar nu acum. „Am avut parte de numeroase bucurii, dar și tristeți în cei 11 ani petrecuți în PSD. Sunt mândră de echipa (primarii, viceprimarii, consilierii locali) din care am făcut parte în toți acești ani. Sunt mândră de colegii din administrațiile locale pe care le-am sprijinit în toți acești ani să se dezvolte, dar, cu toate acestea, vine o vreme când cel mai bine e să te retragi. Experiența dobândită, răutățile înfruntate, lucrurile josnice la care s-au pretat unele personaje, dar și multe acțiuni și-au spus cuvântul. Cum ar fi regăsirea pe liste a unor oameni care cu buna știință au votat pentru tăierea bugetelor comunităților locale care au atât de multă nevoie de bani pentru a se putea dezvolta și a crea condiții decente de trai -promise in campania electorală de aceleași persoane- toate acestea și multe altele, te obligă să iei decizii dure, să pui punct, să închei un capitol și să mergi mai departe”, și-a motivat Jivan demisia.

Fostul lider PSD Caraș-Severin a mai spus că a preferat să plece de lângă oamenii lipsiți de bun simț, de lângă cei care s-au poziționat împotriva cărășenilor și care acum vin să le ceară voturi, de cei care nu înțeleg ideea de performanță. „Retragerea mea din PSD Caraș-Severin nu a fost o decizie ușoară pentru că de-a lungul timpului am întâlnit oameni extraordinari și am avut o colaborare fructuoasă. Aș vrea să le transmit mulțumirile mele sincere tuturor primarilor, viceprimarilor, președinților de organizație, organizației de tineret și doamnelor cu care am lucrat în toată această perioadă”, a adăugat parlamentarul.