Reţinut în patul iubitei pentru licitaţii frauduloase

Mascații de la DIICOT și Crimă Organizată au descins în această dimineață în mai multe locații din țară. Pe lista lor se regăsește și județul Caraș-Severin. Acțiunea vizează mai multe infracțiuni cibernetice, al căror prejudiciu se ridică la 4 milioane de dolari.

UPDATE, ora 10.30

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul   S.C.C.O. Gorj, au procedat la  destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 20 de învinuiţi, specializat în săvârşirea de fraude informatice. Au fost făcute 27 de percheziţii domiciliare  la  imobile aparţinând învinuiţilor,  situate în municipiul Bucureşti  şi în judeţele Gorj, Olt, Ilfov, Vâlcea, Bacău, Timiş şi Caraş-Severin. Unul dintre suspecţi a fost ridicat dintr-un bloc situat pe Bulevardul Republicii, în zona Renk. Surse apropiate anchetei susţin că tânărul nu este din Reşiţa, dar că de câteva zile stătea la iubita sa. În această dimineaţă a fost ridicat chiar din patul fetei. Se pare că e vorba de mai mulţi absolvenţi de teologie.

YouTube video

“Se reţine că membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din inducerea în eroare a unui număr de aproximativ 100 de părţi vătămate, cetăţeni americani, cu ocazia organizării de licitaţii frauduloase pe site-uri de profil.  Anunţurile fictive postate  de către învinuiţi erau create prin modificarea unor anunţuri reale, prin schimbarea numelui,  adresei de email şi a altor date ale vânzătorului sau ale bunurilor oferite spre vânzare, cumpărătorii fiind astfel induşi în eroare şi determinaţi să transfere, în conturi indicate de învinuiţi, un avans, fără a primi ulterior bunurile licitate.  Pentru ridicarea sumelor de bani achitate de către părţile vătămate, liderul grupării a procurat diplome de licenţă falsificate, specialitatea medicină şi teologie, actele fiind utilizate pentru obţinerea de vize de acces pe teritoriul SUA, pentru membrii grupării.  Învinuiţii se deplasau astfel pe teritoriul SUA unde le erau expediate acte de identitate, permise de conducere, documente de călătorie, toate falsificate, actele fiind utilizate în scopul ridicării în numerar a sumelor de bani şi expedierii acestor sume în România”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Pentru prinderea suspecţilor au cooperat  SRI, procurorii DIICOT, ofiţerii FBI şi Secret Service,  din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti.

Astăzi, ora 8.00

După scenariul stomatologului reşiţean, Laurențiu Adam, prins de FBI, care a păgubit prin Internet mai mulți cetățeni americani, și alți români au procedat la fel să se îmbogățească peste noapte. Surse apropiate anchetei susțin că descinderile de astăzi ar avea chiar o strânsă legătură cu dosarul doctorului în fraude. Peste 100 de cetățeni americani au fost păgubiți, iar prejudiciul se ridică la 4 milioane de dolari.

Reamintim că Laurențiu Adam vindea pe Internet iahturi și obiecte de lux inexistente. În contul acestora lua bani de la cetățenii americani care credeau că peste ei a dat un mare noroc. Miile de euro vărsate pe numele lui stomatologului și a celor din rețeaua sa i-au făcut făcut pe cei din FBI să se mobilizeze și să își extindă aria de acțiune în România.


 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/