Mărturiile unui bolnav de coronavirus. Izolarea, un „tratament” greu de tolerat!

untitled design set 970x90 px

La Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, măsurile impuse în cazul pacienților diagnosticați cu COVID-19 sunt respectate cu strictețe. Izolarea pare să fie cea mai grea povară.

Încuiat în salon, dar totuși cu acces la tehnologie, adolescentul internat la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara a povestit, pentru Express de Banat, ce înseamnă să fii diagnosticat cu COVID-19. „Au venit azi-dimineață să îmi facă analizele. Doar atât. În rest nu mai vine nimeni”, a spus acesta. Saloanele sunt încăpătoare, curate, dotate cu frigider, televizor și baie proprie. Condițiile sunt decente, dar marea problemă este singurătatea. Pacienții nu au voie să intre în contact cu nimeni, nu pot fi vizitați, dar în schimb pot primi pachete cu mâncare. De acest lucru a profitat și adolescentul. „Am avut mâncare de acasă, dar îmi aduc și cei de la spital. Astăzi mi-au dat o lingură de margarină și ceva gem, nu știu ce era pe acolo”, a mărturisit acesta.

Aceste măsuri, poate considerate extreme, sunt luate în urma protocoalelor stabilite de Organizația Mondială a Sănătății tocmai pentru a nu permite răspândirea virusului în spital. Astfel, un pacient diagnosticat cu COVID-19 trebuie să stea internat până când două teste efectuate la o distanță de câteva zile au rezultat negativ. Doar în acest fel persoana poate fi considerată vindecată.

Elevul din clasa a IX-a a Liceului Alimentar din Timișoara a mai spus că locuința în care stă se află într-o curte comună. A mers cu tramvaiul 4 la școală, iar vinerea trecută s-a întâlnit ultima dată cu colegii. De asemenea, nu a început stagiul de practică, ci a fost doar pentru efectuarea protecției muncii. „Suntem vreo 20 de familii în curte. Toți am avut contact cu unchiul meu. Vecinii mei au venit să le facă test, dar medicii au spus că nu au nimic. Am vorbit cu colegii mei, ei sunt ok, nu sunt speriați. Eu nu am avut simptome și nici nu am. Mă simt foarte bine. Încă nu am început practica. Am fost doar la protecția muncii la Fabrica de Bere. Vreau să ajung cât mai repede acasă că îi aiurea aici”, a mai spus tânărul.

publicitate ziar expresb 1000x100

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Timiș, au fost recoltate 23 de probe de la persoanele cu care băiatul a intrat în contact, iar cursurile clasei din care face parte au fost suspendate pentru 14 zile. Vă reamintim că, în Timișoara, totul a descurs în lanț. Prima pacientă diagnosticată cu coronavirus a intrat în contact cu bărbatul de 47 de ani, unchiul elevului de la Liceul Alimentar. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, trei din cele șase persoane diagnosticate cu COVID-19 pe teritoriul României au fost declarate vindecate.

„Primul caz depistat în țară, bărbatul din județul Gorj, a fost externat. Ceilalți doi pacienți, femeia în vârstă de 38 de ani și bărbatul în vârstă de 48 de ani, internați într-un spital din Timișoara, au fost declarați vindecați după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ. Cele două persoane, declarate vindecate la Timișoara, vor rămâne sub supraveghere medicală până în momentul externării lor”, se arată în comunicatul de presă trimis de GCS. După spusele elevului, mâine-dimineață medicii vor recolta noi probe pentru a vedea dacă virusul mai este sau nu prezent în organismul său.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/