Apartamente pentru șefii de promoție, proiectul lui Adrian Pau dacă va ajunge președinte al Consiliului Județean Timiș

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Adrian Pau a găsit o soluţie pentru a evita exodul tinerilor din Timişoara. Deputatul Pro România, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliul Judeţean Timiş, a făcut public proiectul său de a încuraja tinerii merituoşi, şefi de promoţie la faculăţile din Timişoara.

Pau doreşte ca CJ să asigure locuinţe pentru aceştia, unde să stea câţiva ani după ce îşi încheie studiile. Deputatul spune că este un proiect despre care nu a auzit nicăieri şi că doreşte să şi-l asume dacă va fi în fruntea Consiliului Judeţean Timiş.

„Aud de foarte mult timp că ne pleacă oamenii din ţară. Nu vom putea opri niciodată noi exodul persoanelor din Timiş către zone mai dezvoltate, cu alt miraj. I-am propus lui Călin Dobra să construim pentru toţi şefii de promoţie ai facultăţilor din Timişoara câte o locuinţă în care aceştia să poată rămâne. Vorbesc despre şefii de promoţie de la toate facultăţile din Timişoara”, a precizat Adrian Pau.

Proiectul nu ar fi unul foarte costisitor pentru Consiliul Judeţean. Vorbim de 3.000-4.000 mp şi un cost de aproximativ 2 milioane de euro, pe care îl poate suporta fără nicio problemă Consiliul Judeţean pentru a putea să ţină în Timiş toţi şefii de promoţie, este de părere Adrian Pau. Iniţiativa se adresează celor 30-40 de şefi de promoţie pentru fiecare facultate în parte, iar numărul apartamentelor construite ar fi 40, fiecare de 50 mp.

1000x100 (4)

,,Cred că astfel am putea să întindem o mână de ajutor tuturor celor care nu sunt din Timişoara şi care îşi doresc să stea şi să rămână în Timiş. Indiferent de localitatea de unde provin, fie că sunt din Timişoara, Sânnicolau Mare sau alte localităţi, şefii de promoţie să poată beneficia de o astfel de locuinţă de la Consiliul Judeţean. Acesta este proiectul meu, a fost îmbrăţişat într-o primă fază, am avut discuţii şi cu colegii de la Universitatea de Vest şi cu domnul Dobra. La momentul respectiv a acceptat acest proiect, însă din nefericire pentru noi nu a făcut nciun demers în acest sens”, a mai spus candidatul Pro România la Consiliul Judeţean.

Şefii de promoţie ar avea statutul de chiriaşi în aceste locuinţe şi ar fi un prim pas de plecare în viaţă pentru ei. Tinerii care au confirmat în timpul studenţiei vor putea locui câţiva ani acolo, contra unei sume modice de până la 200 de lei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/