PSD Caraș-Severin, la răscruce de drumuri: „Suntem oameni de Stânga, dar contează foarte mult cine va conduce partidul”

explo 1000x200

Demisia Luminiței Jivan și cea a lui Ionuț Chisăliță au creat un gol la nivelul conducerii PSD Caraș-Severin, chiar dacă aceasta va fi condusă, o perioadă, de Laurențiu Nistor, de la PSD Hunedoara. În aceste condiții, este interesant de văzut cum se vor poziționa cei cinci consilieri județeni social-democrați, excluși din partid de Luminița Jivan și care par apropiați de Ion Mocioalcă și Pro România.

Flavius Nedelcea, care este și vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, lasă să se înțeleagă că neînțelegerile au divizat numai conducerea organizației.

„Noi nu am votat niciodată împotriva proiectelor de hotărâre propuse de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Noi mereu am fost lângă Silviu Hurduzeu, care este membru PSD. Am dat votul cui trebuia, cu excepția ședinței, cea cu împărțirea banilor când am încercat să purtăm o discuție, dar fosta președintă a partidului, Luminița Jivan, nu a vrut acest lucru. Deci și în ultima fază a încercat să dribleze, să ne mintă și să ne ducă cu zăhărelul, ceea ce nu este normal”, mărturisește Nedelcea.

Referindu-se la posibilitatea revenirii în partidul din care nu mai face parte, vicepreședintele Consiliului Județean spune: „La ora actuală, noi suntem excluși din PSD, iar mingea este în terenul social-democraților. În momentul în care vor avea un conducător ce va ști să gestioneze situația creată, mai exact, să știe să ne unească, să ne aducă înapoi, se va întâmpla ceea ce ar trebui să se întâmple. Noi toți suntem oameni de Stânga, cu ștate vechi, peste 20 de ani în politică, avem un coleg cu 26 de ani în partid și a fost exclus. Repet, suntem oameni de Stânga, dar la ora actuală contează foarte mult cine va conduce partidul. Dacă va fi cineva cu atitudinea doamnei Jivan, tot acolo se va ajunge, de aceea e nevoie de cineva care să ne unească și nu să ne dezbine”.

Flavius Nedelcea crede că nu doar Silviu Hurduzeu și Luca Mălăiescu sunt capabili să asigure unitatea Stângii despre care se vorbește și că sunt și alți colegi ai celor doi care ar dori să preia conducerea organizației județene.

Cât privește deznodământul mandatului Luminiței Jivan, Nedelcea este ferm: „Mă așteptam să se ajungă aici pentru modul în care doamna fostă președinte a încercat să lucreze cu mine. De altfel, acesta a fost și motivul pentru care am luat atitudine față de lucrurile pe care le făcea. Ca dovadă, i-am dat un an de zile până va pica. Se întâmpla în 2 martie anul trecut, iar ea și-a dat demisia în 3 martie acest an. A încercat să conducă altfel decât se conduce un partid politic, mizând pe alte căi străine mie și periculoase partidului din care făceam parte. Eu sunt om cu coloană și nu voi accepta niciodată astfel de practici ca cele din comunicatul DIICOT.”

banner 970 x 250