„Polițiștii s-au uitat la prea multe filme cu mafioți!”

Instanța a decis astăzi ca Bogdan Bujor, Ciprian Rîpanu, Sorin Șonea și Randi Tokar să rămână în arestul poliției pentru 29 de zile. Mărturiile de la dosar însă, descriu în amănunt faptele membrilor rețelei, care șochează prin cruzime. În tot acest timp, ei spun că nu au nicio vină.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, gruparea criminală, cristalizată la Reșița, era deosebit de periculoasă. Fiecare membru avea un rol bine stabilit în cadrul grupării. De exemplu, fata, Florina Urziceanu, singura pe care instanța a lăsat-o să plece acasă și nu a reținut-o pentru 29 de zile, era mâna dreaptă a lui Bogdan Bujor, unul dintre liderii rețelei. Florina Urziceanu avea rolul menținerii contactului cu liderul Bujor Bogdan și transmiterea dispozițiilor acestuia către ceilalți membri ai rețelei. De asemenea, tânăra participa la pregătirea operațiunilor, prelua liderul grupului de la Băile Herculane și îl transporta la garsoniera din Reșița și chiar avea un rol important în pregătirea autoturismului cu numere false, care urma să fie folosit pentru pânda și asigurarea fugii de la locul asasinatului omului de afaceri local. Tot tânăra, asigurara suportul informativ.

În ce îl privește pe Bogdan Bujor, acesta ar fi liderul execuțional al grupării, cel care păstrează legătura cu toți ceilalți membri și dispune cu privire asupra modului concret de acțiune. Nimic nu se face fără voia lui, fără acordul lui, mai ales fără dispoziția anterioară a acestuia.

Ce spun membrii grupării
În ciuda capetelor de acuzare formulate de procurori, inculpații din boxă, susțin cu tărie că nu au nicio vină și nu înțeleg de ce se află acolo. „S-au uitat la prea multe filme cu mafioți! Zici că suntem veniți din Sicilia”, a spus Ciprian Rîpanu, unul dintre acuzați. De aceeași părere este și Bogdan Bujor. „Nu au probe împotriva noastră. Ne țin aiurea aici”, a spus liderul grupului. Una peste alta, cei cinci inculpați din box acuzaților au fost foarte relaxați astăzi, afișându-și constat zâmbetul.

Poligon în Dealul Ciorii
Ca să se antreneze pentru „marea lovitură”, toți inculpații din grup se antrenau constant, într-un poligon amplasat în Dealul Ciorii. Armamentul pentru operațiunile de tragere a fost adus din Bulgaria și Serbia, încă din anul 2011. Cei care au părăsit țara ca să îl aducă sunt Bogdan și Randi. Cei doi au achiziționat echipament militar, veste antiglonț, stații de emisie recepție, cagule și diferite bunuri electronice de înregistrare audio.

Pentru că, dincolo de antremanetele din Dealul Ciorii, cei cinci erau specializați în săvârșirea unor infracțiuni de mare violență, șantaj sau tentativă de omor. Potrivit anchetatorilor, aceștia ar fi îndeplinit mai multe acțiuni de intimidare și apoi anihilare a altor persoane, din tabăra adversă. Pentru că indivizii sunt deosebit de periculoși, instanța a luat măsuri împotriva lor.

 „Tribunalul Caraș-Severin a constituit că se impune instituirea măsurii de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile față de patru dintre inculpați, față de o a cincea persoană instituindu-se măsura de a nu părăsi localitatea. În afară de această ultimă persoană, toate celelalte patru au declarat recurs”, a declarat Rustin Ciasc, președintele Tribunalului Caraș-Severin.

 

Comments

  1. pardon? says:

    deci numa la banat express poti sa vezi asa ceva….nici un alt ziar nu exagereaza in halul asta. daca politia a dat aceste informatii ..chiar ca se uita la filme cu mafioti..senzational !!!!bravo ciprian, fa-i sa se angajeze la cinematograf cu tot cu basca si cu povestea lor senzationala..nici daca e adevarat nu va crede nimeni ma

  2. dannyel87 says:

    Justitia din romania , ii tineti acolo arestati de pomana , i-ati prins cu arme in masina fara permis, pt asta nu se judeca in stare de arest, ce alte probe mai aveti asupra lor??? cipi are cazierul curat, e prima abatere, orice om greseste in viata

    Cat despre domnul catalin , va primi ce a cautat, a uitat cand avea Discoteca La Fitze , iesea pe ring si trebuia sa aibe raza de 2m in jurul lui, cine indraznea sa se apropie era batut de malahul toma , ai uitat cataline cand nu calcai in timisoara si te-ai milogit de adi olteanu sa iti rezolve problemele , esti un zmeu de hartie , ai grija ca te vei rupe