Reluarea activității didactice în mod tradițional a avut un impact deosebit asupra elevilor atât din punct de vedere social, mental, cât mai ales din punct de vedere fizic. Chiar dacă, din pricina contextului epidemiologic, școlarii trebuie să poarte mască în timpul orelor de curs, feedback-ul tinerilor pare unul extrem de pozitiv comparativ cu varianta predării cursurilor în online. Totodată, pe lângă faptul că au reușit să își vadă colegii de clasă, după lunile de izolare, elevii par să-ndrăgească orele de educație fizică mai mult decât orice altă materie și asta pentru că purtarea măștii de protecție aici nu este un imperativ.
Activând ca profesor de educație fizică în cadrul Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă de mai bine de patru decenii, Ionel Bându a vorbit despre atitudinea elevilor săi vizavi de orele de educație fizică, o atitudine greu de transpus în cuvinte, spune dascălul, mai ales că, până la instalarea temutului virus pe teritoriul României, doar cei interesați să performeze într-una din ramurile sportului au manifestat un interes deosebit:
„Elevii de-abia așteaptă ora de educație fizică, de-abia așteaptă să scape de masca purtată la orele de curs. Sunt mai fericiți ca niciodată. Ora de educație fizică este, de fapt, o recreație organizată pentru că nu putem vorbi de sport”.
Despre cum se desfășoară mai exact orele de educație fizică, cadrul didactic a detaliat:
„Mizăm foarte mult ca ora de educație fizică să se desfășoare în aer liber. Aici, păstrăm distanța, fără a purta mască și nu folosim obiecte în comun, ca de exemplu: mingi, saltele etc. Copiii desfășoară jocuri de atenție, cu alergări ușoare, adică un efort minimal. În eventualitatea în care condițiile meteo nu ne permit desfășurarea orelor de educație fizică în aer liber, întreaga activitate se mută în sala de sport sau în sala de clasă, cu jocuri de atenție, cu gimnastică de întreținere, ne întindem puțin pentru că și așa durata de timp a orei de educație fizică este de 50 de minute, doar la cei mari. La cei mici, ora de educație fizică durează 20-30 de minute”.
Mai mult decât atât, profesorul Bându a precizat și modalitatea în care se vor desfășura orele de educație fizică în contextul Scenariului roșu: „În cazul în care avem de-a face cu Scenariul roșu (Scenariul 3), lecțiile de educație fizică se vor muta în online. În această situație, fie le arătăm câteva exerciții și le trimitem pe acea platformă, fie le trimitem elevilor fel și fel filmulețe. Chiar am găsit câteva filmulețe cu exerciții fizice însoțite de muzică modernă”.