Scenariul de predare, schimbat pentru mai multe unități de învățământ din județul Timiș!

Prefectul Liliana Oneț a convocat o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia s-a dispus schimbarea scenariului pentru desfășurarea cursurilor în cazul unor instituții de învățământ din Timiș.

În urma analizei situației epidemiologice existente, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a aprobat schimbarea din scenariul roșu în scenariul galben pentru Liceul Teoretic Periam. Asta, după ce a fost stins focarul de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din localitate, iar rata de infectare a scăzut sub trei cazuri, la mia de locuitori.

Din scenariul verde în scenariul galben trec opt unități de învățământ. Este vorba despre: Școala Gimnazială Șag, Liceul Teoretic Buziaș, Școala Gimnazială Găvojdia, Școala Gimnazială Ghizela, Școala Gimnazială Saravale, Școala Gimnazială Theodor Bucurescu nr. 1 din Sânnicolau Mare, Școala Gimnazială Nestor Oprean nr. 21 din Sânnicolau Mare și Grădinița cu Program Prelungit tot din Sânnicolau Mare.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, a fost aprobată schimbarea din scenariul galben în scenariul verde pentru Școala Gimnazială Lenauheim, Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj și Școala Gimnazială Parța.

Din scenariul galben în scenariul roșu a trecut Liceul Teoretic „David Voniga” din Giroc, ceea ce înseamnă că rata de infectare este mai mare de trei cazuri, la mia de locuitori.

În scenariul verde, toți elevii merg la școală, scenariul galben prevede un sistem de predare hibrid, iar școlile încadrate în scenariul roșu vor fi închise, astfel că elevii vor susține cursuri exclusiv online.