Martor cheie în dosarul UCMR! A confirmat şmenurile lui Chebuțiu!

Foştii directori ai uzinei reşiţene au fost trădaţi din interior, de oameni plătiţi cu bani grei pentru a le acoperi şmenurile prin care au devalizat UCMR-ul!

Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda s-au aşteptat, cu siguranţă, ca toţi oamenii din subordinea lor să nu sufle o vorbă despre afacerile penale care s-au pus la punct în curtea UCM Reşiţa în perioada în care ei doi au deţinut controlul total. În timpul audierilor în faţa procurorilor şi judecătorilor, lucrurile nu au stat însă chiar aşa. Spre exemplu, Sorina Pop, director economic al companiei, a recunoscut în dosarul motoarelor ce ar fi trebuit să producă energie electrică în Noua Guinee că mai multe documente au fost antedatate pentru a se ascunde caracterul ilicit al afacerii. „Sorina Pop  a precizat că la data la care a avizat contractul încheiat de SC UCM Reșița SA cu SC Libarom Agri SRL a văzut o listă cu componente ca și anexă la contract, însă nu a observat Actul adițional nr. 1/12.08.2010 sau Anexa nr. 1/20.10.2010. Aceste înscrisuri au fost semnate de inculpatul Preda din partea SC UCM Reşiţa SA şi de inculpatul Baaklini din partea SC Libarom Agri SRL, fiind încheiate la sediul acestei din urmă societăţi comerciale”, au reţinut procurorii DNA.

Inculpatul Preda a menționat că s-a ocupat personal de redactarea contractelor şi a susținut că ideea de a realiza contractul între SC Libarom Agri SRL și SC UCM Reșița SA pentru valoarea de 250 milioane euro i-a aparținut lui Mohammad Rajef Sharif, fiind de acord cu această propunere deoarece ar fi condus la creșterea cifrei de afaceri a societății. „Prietenul fără păr”, aşa cum e poreclită mâna dreaptă a lui Chebuţiu, le-a ţinut lecţii penibile organelor de cercetare penală. A precizat că statul român nu avea cum să înregistreze un prejudiciu prin aplicarea acestei scheme, întrucât TVA-ul colectat de la SC UCM Reșița SA, SC Beta Trading & Investment SRL și SC Mike Trading & Investment SRL se compensa cu TVA-ul dedus de SC Libarom Agri SRL, în condițiile în care fiecare dintre societățile implicate își respecta obligațiile de a înregistra în contabilitate în mod corect aceste operațiuni. Firmele „fantomă” create tocmai pentru a pune în aplicare schema frauduloasă să plăteastă TVA de zeci de milioane de euro?! Nu a crezut nimeni o iotă. Nu întâmplător a primit cinci ani de puşcărie, la fel ca şi Adrian Chebuţiu.

Comments

  1. frunzacoapta says:

    Doar 5 ani pentru Chebutiu,care a nenorocit atatea familii !?Halal dreptate ! Vreau sa fur si eu ca el si sa primesc 5 ani din care sa fac 2 si dupa sa traiesc fericit.Doar ca trebuie sa ai procurori fideli,cum a avut el.