Marius Herța candidează din partea Alianței USR-PLUS la Primăria Sânandrei! „Nu vrem să ajungem următoarea Dumbrăvița, vrem să dezvoltăm armonios”

Alianța USR-PLUS intră în cursa pentru Primăria Sânandrei. Marius Herța și-a prezentat activitatea desfășurată în interesul comunei și spune că dorește o dezvoltare armonioasă pentru întreaga comunitate.

Chiar dacă nu face parte din administrația publică, Marius Herța s-a implicat în rezolvarea problemelor comunității. Candidatul a povestit despre situația alimentării cu energie electrică și problemele generate de linia de transmisie a furnizorului. După presiuni îndelungate, Herța a reușit să convingă compania să mute localitatea pe o altă linie de transmisie, chiar dacă Sânandreiul nu a avut aceleași probleme ca alte comune. „Primul nostru pas a fost bătaia cu compania ENEL. Foarte multă lume are probleme cu întreruperea energiei electrice. Iarna din 2018-2019 a lăsat foarte multe localități fără energie pentru o perioadă mai lungă de timp. Noi, înainte de asta, am început cu reclamații și am început cu a lupta cu această companie. Am creat Asociația Consumatorilor de Energie din Timiș și, datorită presiunii pe care noi am pus-o, comuna Sânandrei a fost mutată pe altă linie de transmisie de alimentare cu energie electrică. Totodată, noi nu am fost dintre comunele care au rămas fără energie electrică, noi am pus presiune”, a declarat Marius Herța.

Candidatul la Primăria Sânandrei își pune pe lista de recomandări aducerea transportului în comun în localitate. Marius Herța a explicat cum a pus presiune pe actuala administrație prin strângerea de semnături să ceară o ofertă de preț către STPT. Mai mult, Herța își asumă reducerea facturii de transport pe ruta Carani-Sânandrei-Timișoara cu 28.000 euro. „Am reușit să aducem mijloace de transport în comună. În 2018 ne-am dus la Primărie, i-am spus primarului de această idee și am primit un răspuns negativ. Am pus presiune aducând semnături, aducând oameni care au dorit această implementare. Am reușit ca administrația locală să ceară ofertă către STPT pentru că noi, ca persoane simple, nu puteam să facem acest lucru. Am putut pune presiune să intre în zona metropolitană și să diminuăm factura pentru cinci transporturi în comun Carani-Sânandrei-Timișoara de la 38.000 euro plus TVA la 10.000 de euro cu tot cu TVA. La prima înfățișare, domnul primar a spus că aceasta este oferta și nu avem ce face. Eu am spus să cerem notă justificativă pentru această ofertă. Am fost întrebați cine suntem noi să facem acest lucru. Noi suntem cei care vom plăti și din cauza asta facem demersul”, a comentat useristul.

Pista de bicicletă prevăzută în planul de lărgire a benzilor de circulație de la două la patru este pe lista obiectivelor de care Marius Herța este mândru. „Văzând că acolo nu există pistă de bicicletă la lărgirea la patru benzi, am primit toate informațiile necesare din partea Consiliului Județean, cu ștampila și semnătura domnului Dobra care a spus că nu se va introduce pista. Este vorba de un parc industrial unde lumea va dori să meargă cu bicicleta și lărgirea la patru benzi  fără pistă pune în pericol bicicliștii”, a explicat Marius Herța. Tot la capitolul infrastructură, candidatul Alianței USR-PLUS își exprimă dorința de a dezvolta comuna ținând cont de nevoile comunității și nu într-un mod haotic cum, spune Herța, s-a întâmplat în Dumbrăvița: „Noi nu vrem să ajungem următoarea Dumbrăvița, adică o aglomerație de locuințe și de clădiri. Vrem să dezvoltăm comunitatea Sânandrei armonios. Chiar dacă se vor construi și blocuri, să se construiască în zonele de blocuri, nu să se introducă un bloc de opt etaje între două case”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Atragerea de fonduri europene se află pe planul unei potențiale administrații USR-PLUS. Herța se bazează pe suportul europarlamentarilor din partidul său în conturarea proiectelor de interes local. „Cu ajutorul europarlamentarilor PLUS am reușit să punem baza unor proiecte pe partea de educație, infrastructură și dezvoltarea a comunei. Avem 92 de cereri pentru creșe, dar administrația locală nu face acest lucru și se laudă că va construi un bazin de înot a cărui întreținere habar nu au cum să o scoată. Noi avem deja un bazin de înot privat, dar ca administrație nu trebuie să dezvoltăm astfel de domenii, ci să vină alții care să vină să dezvolte și noi să le oferim posibilitatea”, a declarat Marius Herța. Printre proiectele dorite sunt cele pentru energie verde pentru casele oamenilor, clădirile administrației locale și puncte încărcare mașini electrice. Totodată, useristul se concentrează pe problemele imediat ale comunei, motiv pentru care a contactat o companie pentru a crea adăposturi pentru animalele fără stăpân. „Am luat legătura cu o companie pentru a crea adăposturi animale fără stăpâni. Acesta este un beneficiu pentru comunitatea noastră pentru că o companie vine, dezvoltă un astfel de adăpost și oferă serviciile gratuit pentru Sânandrei. Toate animalele care sunt fără stăpâni sunt adunate, sterilizate, deparazitate și microcipate fără suportarea unui cost din partea administrației locale. Este mult mai ieftin decât cei 800-1000 de lei plătiți pe cap de animal pentru o singură companie din zonă”, a încheiat candidatul.

Sursă foto: Facebook

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/