Marius Giura: Festivalul de Jazz Gărâna 2013 este o certitudine!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Deși Institutul Cultural Român trage de timp și nu plătește datoriile către Festivalul de Jazz de la Gărâna pe anul 2012, planurile pentru anul acesta sunt în derulare, iar festivalul va avea loc.

Problemele de finanțare pe care Institutul Cultural Român le are în urma diminuării bugetului instituției cu 30 la sută nu vor împiedica organizarea și desfășurarea Festivalului de Jazz la Gărâna. Marius Giura, organizatorul festivalului, a demarat toate procedurile necesare pentru evenimentul din acest an. „Indiferent de datoriile Institutului Cultural Român pe anul trecut, cert este că festivalul se va ține anul acesta. Problema este că suntem în urmă cu anumite plăți din cauza sumelor neachitate și nu este o situație prea fericită să rămâi fără niște bani pe care te-ai bazat”, declară pentru Express de Banat Marius Giura.

Primul an cu datorii

Conform politicii Institutului Cultural Român, banii pentru un eveniment cultural se trimit după ce evenimentul are loc. Astfel, Festivalul de Jazz de la Gărâna nu a mai avut probleme până acum cu banii din partea ICR. „An de an, banii pentru festival intrau la aproximativ o lună după festival. Acum însă au trecut mai bine de șase luni și datoriile nu au fost plătite”, precizează Marius Giura.

Cel care nu a primit banii din partea ICR este un grup de interpreți de muzică jazz cu care ICR a făcut un contract direct, conform procedurii. Liderul grupului respectiv este un artist român, însă din formație fac parte și interpreți străini.

CITEȘTE ȘI : UPDATE: ICR TRAGE CORTINA FESTIVALULUI DE JAZZ DE LA GĂRÂNA

promovare banner maxagro Muzeul TM

Lupta cu zvonurile din presa națională

În presa națională a apărut un articol conform căruia organizatorul Festivalului de Jazz de la Gărâna ar fi declarat că își va vinde și casa pentru ca festivalul să meargă mai departe. Marius Giura explică reporterilor Express de Banat ce anume a declarat de fapt: „Am avut alte situații când am fost nevoit să vin cu bani de acasă din cauză că anumite instituții, și aici nu vorbesc de ICR, nu și-au plătit datoriile. Ceea ce am declarat în presă a fost că nu vreau să ajung din nou în situația aceasta pentru că acum Institutul Cultural Român refuză să plătească datoriile pe 2012”, explică organizatorul festivalului de Jazz de la Gărâna.

CITEȘTE ȘIFOTO: JAZZUL FACE ATMOSFERĂ

Datoriile ICR nu se opresc la Gărâna

Deși Institutul Cultural Român are datorii față de multe alte evenimente culturale din țară , organizatorii acestora nu doresc să dea nicio declarație despre problema financiară de teamă că nu vor mai obține finanțare pe viitor.„Festivalul de Jazz de la Gărâna nu este singurul care nu a primit banii de la ICR. Chiar și așa, organizatorilor aflați în aceeași situație le este frică să spună ce și cum pentru că se tem că nu vor mai primii banii din partea institutului pentru edițiile viitoare”, explică Marius Giura.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/