Marius Damian: „Moțiunea de cenzură înseamnă căderea întregului Guvern!”

motiune,marius damian,psd,usr

Deputatul Marius Damian le atrage atenția parlamentarilor USR că moțiunea de cenzură trimite acasă întregul guvern, nu doar pe Florin Cîțu. Odată cu ea, toți miniștrii trebuie înlocuiți, iar o astfel de moțiune nu poate fi privită ca un instrument de șantaj.

Printr-o declarație politică, deputatul Marius Damian atrage atenția parlamentarilor USR asupra semnificaţiei unei moțiuni de cenzură. „Moţiunea de cenzură NU este ce doriți dvs. să fie: o formă de şantaj pentru partenerul dvs. de guvernare, PNL. Moţiunea de cenzură înseamnă retragerea încrederii acordate întregului Guvern! Deci căderea întregului Guvern, nu doar a primului ministru! Înseamnă schimbarea tuturor miniştrilor, inclusiv a celor de la USR şi UDMR.”, spune parlamentarul social-democrat.

Marius Damian consideră că toți miniștrii din Guvernul Cîţu, indiferent că e vorba despre PNL, USR sau UDMR, sunt vinovați de situația în care a ajuns România pe toate planurile. Acest Guvern a adus ţara noastră într-o criză politică şi economică gravă. Leul s-a depreciat! Inflaţia creşte! Preţurile s-au majorat! Guvernanţii PNL şi USR se ceartă şi românii plătesc! Este Guvernul care a împrumutat cel mai mult România şi a făcut din ţara noastră o ţară plină de datorii! Într-un an Guvernul Cîţu s-a împrumutat cu o treime din cât s-au împrumutat celelalte guverne în 30 de ani.”

Deputatul PSD vorbește și despre PNRR, un program care ar fi fost direcționat spre clientela de partid, despre nimicirea educației pe durata pandemiei, despre restructurarea companiilor statului prin concedieri masive și nenorocirea domeniului HoReCa. „Le sugerez celor de la USR să se hotărască dacă sunt la putere sau în Opoziţie, iar prim-ministrului Cîţu, să îşi dea demisia, fiindcă este unul dintre cei mai nocivi premieri ai ţării noastre.”

Marius Damian consideră că, de aproape un an, poporul român este victima unui guvern însetat de putere. În timp ce românii îşi duc cu greu traiul de zi cu zi, odată cu scumpirile la electricitate și căldură, creşterea preţurilor, deprecierea leului, coaliţia de guvernare PNL și USR-PLUS își aruncă vina pentru dezastrul creat dintr-o parte în alta şi plasează România într-o criză politică cu efecte economice grave.

„Guvernul Cîţu trebuie sa plece acasă, iar coaliţia de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR şi-a dovedit incompetența în faţa tuturor românilor!”, concluzionează parlamentarul social-democrat.

marius damian camera deputatilor

marius damian camera deputatilor