Marius Damian: „Felix Borcean să se ocupe de administrația locală! Se transformă într-un primar de cancan!”

Director general adjunct al OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci), fostul primar al comunei Teregova, social-democratul Marius Damian îi transmite edilului liberal al Caransbeșului, Felix Borcean, să se ocupe de administrația locală măcar pe final de mandat, să lase calculele și sondajele în perspectiva alegerilor locale de anul viitor.

Damian a fost deranjat de faptul că Borcean l-a dat drept victimă sigură la alegerile pentru Primăria Caransebeș din 2020, indiferent cu cine ar urma să se bată social-democratul din tabără liberală: Marcel Vela sau Felix Borcean. Despre posibila candidatură a șefului de la OSIM s-a discutat deocamdată la nivel de zvon, acesta neconfirmând oficial că e interest de fotoliul de primar al Caransebeșului. Cu toate astea, Borcean îl vede ca pe un posibil contracandidat. Unul ușor de bătut!


Marius Damian a replicat după ce și-a auzit numele rostit de Felix Borcean în evaluarea pe care acesta a făcut-o cu un an și jumătate înainte de alegeri. Pesedistul i-a transmis, practic, să-și vadă de-ale lui, că are destule pe cap. „Eu nu vreau să intru în polemică cu domnul primar Felix Borcean pentru că îi cunosc și îi respect familia sa, dar referitor la afirmațiile făcute la adresa mea vreau să spun că eu, deocamdată, lucrez aici, la București, la OSIM, unde am mult de lucru aici. Nu știu ce presupuși candidați visează, dar sunt multe persoane bine pregătite, cu șanse la primărie, atât în PSD sau PNL, cât și în alte partide. Eu zic că nu e ok să spună că anumite persoane nu au șanse sau că s-ar înjosi lumea să voteze cu anumite persoane. Sunt jigniri pe care le face și nu sunt binevenite. În plus, mai e un an și jumate până la alegeri, nu trebuie să se streseze din cauza asta!”, a afirmat Damian.

Șeful OSIM a ținut să-i dea și câteva sfaturi primarului Caransbeșului, nu înainte însă de a-i face o listă cu „realizările” din acest mandat. În primul rând, i-a sugerat să se ocupe mai mult de administrația locală, fiindcă e primar de doi ani și jumătate, și mai puțin de cancanuri: „Sunt o grămadă de chestii care, eu zic, nu-și au locul. Era nemulțumit de birocrația din domeniul accesării fondurilor europene. Păi Caransebeșul e printre puținele localități din județ care nu a accesat fonduri europene. Eu știu un departament de fonduri europene din cadrul Primăriei, care ar trebui să se miște față de alte primării care nu au așa ceva! De vreo doi ani se ceartă cu consilierii PSD. Acum, chiar și cu ăia din PNL! Cu Marcel Vela lucrează pe la spate! Cu Bebe Iova se certa la început, acum îl laudă. Au apărut apoi picanteriile alea cu fostul manager al spitalului, cu doamna Mihaela Popovici, cu infirmiera din spital și, zilele trecute, am văzut că i-a dat un răspuns domnul doctor Borcean referitor la jignirile făcute. De subalternii din Primărie nu mai vorbesc sau de city manager, de domnul Ungur! Am văzut-o și pe doamna Luminița Verdeș care a vorbit despre afirmațiile nefondate ale lui. E păcat, e primar de doi ani și jumate! Sfatul pe care eu i l-aș ar fi să se ocupe mai mult, că dacă va continua pe acest drum se va transforma într-un primar de cancan. Activitatea lui în Primăria Caransebeș se va încheia foarte, foarte repede, așa că, să înceapă măcar așa, pe ultima sută de metri, să facă administrație și numai administrație!”

Consilier județean din partea PSD, Marius Damian îi mai reproșează și alte lucruri primarului Felix Borcean. De exemplu, că nu are un plan de salvare a spitalului din municipiu. Sau că nu a ieșit public, la sfârșit de an, să-i mulțumească deputatei Luminița Jivan, pentru miliardele ajunse cu sprijinul acesteia în conturile unității spitalicești.