Finanţare europeană de 7.700 euro pe elev… la Liceul Dacia din Caransebeș

Directorul Liceului Tehnologic Dacia Caransebes, prof. Florin Bogdea, a prezentat în plenul Consiliului Local al municipiului un proiect care, dacă primește finanțarea, ar putea aduce mari beneficii unității școlare din Caransebeș. În acest sens, a cerut sprijinul Consiliului Local, care va trebui să implementeze acest proiect, școala fiind beneficiarul finanțării.


Unele Programe Operaţionale (Buget 2014 – 2020) urmăresc realizarea de investiţii în învățământul profesional și tehnic și vizează asigurarea unor facilităti educationale de înaltă calitate, în concordanță cu cerințele angajatorilor, cu tendințele evoluției economice și cu nevoile pieței muncii, prin construcţia, reabilitarea, extinderea şi dotarea unităţilor de învăţământ. Astfel, conducerea liceului a demarat procedura de accesare de fonduri europene prin depunerea Proiectului Integrat „Parc Didactic destinat Activităţilor Practice”, mai ales că laboratoarele și atelierele nu au mai fost dotate de peste 25 de ani.

„În acest moment este prioritară retehnologizarea laboratoarelor și atelierelor cu masini, utilaje și scule, echipamente IT și soft-uri, mobilier de ultima generatie, adaptate activităților economice actuale. Investiția o dorim a se derula în paralel cu un alt proiect, astfel că liceul poate deveni un centru de pregătire educatională și profesională, conform noilor standarde impuse de Ministerul Educației Naționale și Uniunea Europeană. Liceul ar putea fi organizat sub formă de Campus Școlar, având capacitatea să deservească un bazin geografic mai mare”, ne-a precizat directorul unității școlare, Florin Bogdea.

Hotararea Consiliului Local va fi piesă la dosarul de accesare fonduri europene nerambursabile. Consiliul Local are calitatea de titular al proiectului, instituția de învatamant fiind beneficiarul proiectului. Valoarea finanțării va fi de minim 7.700 de euro pe elev implicat, în condițiile în care școala are peste 1000 de elevi.