Marius Craina: „Proiectul Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021 este în mare pericol. Trebuie soluţii urgente”

Marius Craina, candidatul la Primăria Timişoara din partea Pro România, atrage atenţia că proiectul grandios Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021 este în mare pericol şi cere celor abilitaţi măsuri urgente.  

Craina face referire la o serie de promisiuni făcute şi neduse la îndeplinire, precum renovarea a 14.500 de clădiri sau transformarea unor spaţiilor industriale în locaţii pentru artă şi cultură. Candidatul Pro România critică, de asemenea, bugetele oferite de către Primăria Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi Guvernul României acetui proiect, pe care le consideră în bătaie de joc.

„Instabilitatea socială şi politică prin care trece ţara noastră, precum şi gravele şi uriaşele erori pe care toţi cei care s-au ocupat şi trebuiau să promoveze acest proiect în ultima le-au făcut, riscă să pună în pericol acest grandios proiect pentru oraşul nostru. S-au promis o serie de lucruri, din păcate nici unul dintre ele realizat până în prezent şi în clipa actuală suntem într-o lipsă acută de soluţii. S-a promis renovarea a peste14500 de clădiri dintr-un buget de 300 de milioane de euro. Nici Parisul nu îşi permite să renoveze în câţiva ani de zile 14500 de clădiri. Să nu mai vorbim că buget nu avem nici măcar pentru 450.”, a declarat Marius Craina.

Candidatul Pro România subliniază că transformarea spaţiilor industriale în locuri pentru cultură este doar o iluzie, deoarece Primăria nu e abilitată să realize acest obiectiv.

„O altă problemă a fost legată de acele spaţii industriale pe care Primăria şi-a propus să le transforme în spaţii de artă, de cultură şi să le ilumineze într-un mod cu totul şi cu totul special. Din păcate, ele nefiind pe CF-ul Primăriei, acest proiect a fost doar o iluzie.”, a precizat Craina.

Fostul manager al Spitalului Judeţean critică şi sumele pe care instituţiile abilitate le oferă proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană, pe care le consideră de domeniul penibilului.

„Bugetele pe care Primăria, Consiliul Judeţean, respectiv Guvernul României prin Ministerul Culturii le alocă către acest proiect sunt efectiv bătaie de joc. Am înţeles că ultima alocare a fost undeva la 200 000 de lei, ceea ce faţă de necesarul proiectului este pur şi simplu penibil. Aşadar acest proiect grandios al oraşului este pus în mare pericol, prin argumentele pe care le-am adus.”, a mai spus Craina.

Trebuie venit rapid cu soluţii, consideră candidatul Pro România, iar una dintre acestea este realizarea unui proiect pentru realizarea obiectivelor, iar pe baza proiectului să se desfăşoare evenimentele prevăzute. Timpul este scurt, sunt multe de făcut, iar soluţiile lipsesc.

„Mai avem 10 luni de zile până la intrarea în anul 2021, timpul este scurt, iar sumele trebuie cheltuite în mod legal şi oficial. Este nevoie cu maximă rapiditate ca oamenii entuziaşti şi profesionişti, cei care formează Asociaţia Timişoara –Capitală Culturală Europeană să fie sprijiniţi., a conchis Marius Craina.

1000x100 (5)