Marius Craina iese la acuzaţii: „Controlul de la Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean este la intimidare”

Marius Craina, candidatul Pro România la funcţia de primar al Timişoarei, consideră că venirea Corpului de Control de la Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean este la intimidare şi pentru manipulare. Craina spune că acest control are legătură cu decizia sa de a candida pentru funcţia de primar, că nu crede în coincidenţe şi că situaţia îl face să fie şi mai încrezător în şansele sale.

„Când am aflat că este corpul de control al ministrului la Spitalul Judeţean mă întrebam de ce tocmai acum? Corpul de control putea să vină oricând pe perioada mandatului cât şi după aceea. Eu nu cred că este o întâmplare. Nu cred în coincidenţe, că acest corp de control a venit după anunţarea candidaturii la Primăria Municipiului Timişoara. Acest lucru mă face foarte încrezător. Dacă nu credeau că din iunie voi fi primarul Timişoarei nu cred că ar fi chemat corpul de control. Pentru unul care nu avea nici cea mai mică şansă nu cred că se deplasa o echipă întreagă de la Ministerul Sănătăţii în actuala criză prin care trece România din punct de vedere al siguranţei în sănătate.”, a punctate Craina.

Fostul manager al unităţii spitaliceşti spune că preocuparea primordială în perioada în care a condus spitalul a fost respectarea legii şi că nu se teme de nimic.

„Pe de altă parte ne cunoaştem de prea mult timp ca să nu ştim un singur lucru. În toată perioada de mandat mi-am apărat spitalul, mi-am apărat colegii, mi-am apărat personalul, am făcut tot ce a fost posibil ca să respectăm legalitatea. Niciodată nu am luat o decizie singur, întotdeauna m-am consultat cu specialiştii din domeniu şi de aşa natură am făcut lucrurile ca să respectăm cu toţii legea.”, a adăugat acesta.

Marius Craina a insistat pe ideea de manipulare şi intimidare, legate de recenta sa intenţie de a candida la Primăria Timişoarei, iar în legătură cu computerul tomograf, a spus că nu a ştiut că nu avea documentele necesare de funcţionare.

„Eu consider că este o încercare de intimidare, de manipulare. Prin mass-media vor să încerce să mă intimideze şi să creeze un aspect negativ în legătură cu activitatea mea. Din câte am înteles computerul tomograf nu avea autorizaţie de funcţionare. Eu ştiu că acel CT a venit prin fonduri de la Ministerul Sănătăţii. De asemnea, ştiu că am efectuat absolut toate demersurile pentru instalarea aparatului. La un moment dat au fost nişte probleme legate de autorizaţia de amplasare a aparatului. A venit DSP-ul, s-au efectuat nişte teste. Ulterior au trebuit făcute câteva modificări. Ceea ce depindea de mine am pus la dipoziţie totul pentru ca aparatul să fie în mod legal amplasat, instalat şi autorizat. Noi nu am avut nicio înştiinţare oficială că aparatul nu ar deţine autorizaţie de funcţionare. Nicio secundă nu m-am gândit că fiind un aparat nou nu a fost făcute toate formalităţile pentru ca acel aparat să fie pus rapid în funcţiune.”, a mai spus Craina.