Marius Craina: „Este inadmisibil ca în anul 2020 să discutăm despre absența normalității în Timișoara”. Primul lucru pe care îl face dacă ajunge primar

Candidatul Pro România la Primăria Timișoara și-a prezentat astăzi echipa de consilieri locali cu care intră în alegerile din 27 septembrie. Marius Craina îi invită pe timișoreni să nu mai stea pe „banca de rezervă” și să se implice activ la dezvoltarea orașului. Candidatul-medic spune și care este primul lucru pe care îl va face dacă va obține voturile timișorenilor pentru ocuparea funcției de primar. 

Sunt 34 la număr candidații cu care Pro România intră în cursa pentru Consiliul Local Timișoara. Marius Craina, candidatul formațiunii la Primăria Timișoara, deschide lista. Următorii patru pe listă sunt Roxana Iliescu, Adam Crăciunescu, Daniela Radu și Ciprian Chihaia.

„Sunt oameni profesioniști în domeniul lor de activitate, oameni care au demonstrat ceva în viață, oameni care reprezintă foarte multe categorii și meserii – medici, avocați, profesori, economiști, ingineri, antreprenori – care au rolul de a contribui la creșterea calității vieții în municipiul Timișoara. Doar un număr foarte redus din cei care și-au dorit să fie alături de noi și să contribuie la visul nostru, acela de a moderniza Timișoara, au putut, din păcate, să fie incluși pe listă. (…) Am intrat în aceste alegeri cu gândul de a câștiga. (…) Îmi doresc din tot sufletul ca în data de 27 septembrie seara să desfacem sticla de șampanie și să le mulțumim timișorenilor pentru votul pe care ni l-au acordat”, a spus Marius Craina.

Candidatul Pro România a vorbit și despre rolul pe care ar trebui să îl aibă un consilier local. „Faptul că am fost ales pe lista de consilieri a unui partid nu înseamnă că m-am dus să reprezint pe X, Y, Z, nu m-am dus să ridic mâna doar, să ascult de ordinele de partid, eu m-am dus acolo ca să fac ceva pozitiv pentru Timișoara. Și asta pentru mine implică legătura cu cetățeanul”, a explicat Craina, adăugând că rolul consiliilor de cartier este important în păstrarea acestei legături cu cetățeanul. „Este inadmisibil ca în anul 2020 să discutăm despre absența normalității. Adică un parc fără să fie iluminat, fără să aibă o toaletă și multe alte lucruri elementare, normale, într-o civilizație a unui oraș care se pretinde european, în mileniul trei, să nu beneficiem de aceste condiții minime, păi atunci noi mai vorbim de toalete în capătul terenului la școli, grădinițe, în comune, sate, când în Timișoara ne lovim de asemenea aspecte?”, spune Craina.

Prima decizie pe care ar luat-o în calitate de primar

„Prima decizie pe care aș lua-o ar fi aceea de a organiza o ședință cu toate departamentele, cu tot ceea ce înseamnă structură a primăriei pentru a mă prezenta, pentru a prezenta echipa de consilieri, astfel încât tot aparatul de personal care lucrează în primărie să cunoască noii membri ai consiliului local. Vom stabili care sunt măsurile urgente pe care trebuie să le luăm imediat în cadrul primăriei”, a precizat candidatul Pro România.

Campania electorală pentru alegerile locale debutează la miezul nopții. Candidații au la dispoziție o lună, până în preziua scrutinului, să își prezinte programul de guvernare locală.