Amendamentul pentru ca infractorii să poată obține arme letale, înapoi în comisii! „Știți ce s-a întâmplat și la Caracal cu mafiile de acolo”

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Proiectul prin care o serie de infractori ar fi putut să obțină arme cu glonț a fost retrimis în comisii la inițiativa lui Cătălin Drulă. Deputatul USR de Timiș îi trage de mânecă pe social-democrați și spune că dacă Liviu Dragnea putea obține permis de port armă la fel se întâmpla și cu clanurile interlope din Caracal.

Schimbarea legii privind regimul armelor și munițiilor ar fi înarmat o serie întreagă de infractori care au comis fapte penale fără violență, spune deputatul USR de Timiș. „Acest proiect de lege înlesnește obținerea armelor letale, a pistoalelor care pot ucide, pentru infractori. În lege, așa cum este în prezent, este interzisă obținerea de permise pentru arme letale. Este interzisă obținerea lor de către cei care au săvârșit infracțiuni cu intenție, deci aici sunt excluse deja în lege infracțiunile din culpă și cei care sunt sunt condamnați la pedepse cu executare mai mari de un an, deci sunt excluși în prezent în lege și cei care sunt condamnați la pedepse cu suspendare. Vine în acest proiect de lege o modificare de la PSD, care să facă mai ușor și introduce și condiția ca infracțiunea să fi fost săvârșită cu violență”, a explicat Cătălin Drulă.

Deputatul USR acuză că proiectul a fost unul cu dedicație pentru anumiți infractori condamnați și spune că unul dintre potențialii beneficiari ar fi putut să fie Liviu Dragnea. Drulă nu l-a iertat nici pe Florin Iordache, unul dintre susținătorii proiectului legislativ, și i-a amintit de clanurile interlope din circumscripția sa electorală. „Prin amendamentul PSD, o serie întreagă de infractori, să zicem proxeneții de exemplu, condamnați definitiv la pedepse cu executare, vor putea obține arme de foc. Printre altele, Liviu Dragnea va putea obține permis de armă letală. În general, este vorba de orice fel de infracțiune atât de gulere albe, dar și cele care sunt conexe infracțiunilor săvârșite celor cu violență. Asta e prostia, când legiferezi pe genunchi. Este clar că e o lege cu dedicație: niște băieți condamnați pentru corupție vor să își ia permis de armă letală. De ce? Nu știu în cine vor să tragă. Făcând asa, scăpați permise de arme letale și unor șefi de mafie. Sau poate chiar ăștia duc agenda PSD mai departe. În spatele meu este domnul Iordache, înțeleg că e susținător al proiectului de lege. Știți ce s-a întâmplat și la Caracal cu mafiile de acolo”, a mai declarat liderul USR.

1000x100 casa brutarului

Cătălin Drulă a propus retrimiterea proiectului la comisie pentru trei săptămâni. Aleșii au votat cu 79 de voturi pentru, 67 împotriva și două abțineri retrimiterea amendamentului. Un parlamentar nu a votat. Amendamentul inițiat de către deputatul PSD Vlad Bontea prevedea că este permis persoanelor care nu au fost condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pedeapsa detențiunii pe viață sau pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu executare, pentru infracțiunile comise cu intenție.

expres banat 1000x100 (2)